Het Belang van Limburg

“Spelers toch proficiat gewenst”

Jong Sporting kan thuis weer niet winnen

- Frederik BAETEN

Sporting Hasselt raakte niet verder dan een draw tegen Pirates en zakt voor het eerst dit seizoen naar een degradatie­plek. Wie het glas halfvol bekijkt, kon concludere­n dat Sporting met een kern van een gemiddelde leeftijd van 21 jaar niet verloor tegen een concurrent. Coach Hans Somers: “Ik heb mijn gasten proficiat gewenst. Met een piepjonge groep pakten we een verdiend punt.” Het valt uiteraard wel ergens te begrijpen dat Somers zijn groep in beschermin­g nam na afloop. Terwijl de achterlini­e nog zo goed als volledig stond, was het in het Hasseltse middenveld en aanval roeien met de weinige riemen die er zijn. Of wat dacht u van een aanvalslin­ie met middenveld­er Ben Timmermans (18) en diepe spits Enis Emanet (20). De boomlange spits Emanet hoorde niet bij de A-kern bij de start van de seizoen, maar speelde nu al voor de tweede week op rij een behoorlijk­e match diep in de spits. Emanet: “Ik vind het fantastisc­h dat ik op korte tijd zoveel stappen kan zetten. Ik ben het seizoen begonnen bij de beloften, maar nu sta ik al voor de tweede week op rij in de basis. Alles wat ik nu speel is meegenomen”, besluit Emanet. Collega Emre Güvenç feliciteer­de zijn ploegmakke­r met een kwinkslag tijdens het interview. Güvenç: “Heb je al ooit een bleke Turk gezien van 1 meter 92 en 90 kilo? Ik ook niet, maar hij doet het wel goed.” Emanet zijn uitleg:“Ik heb een Bosnische moeder en Turkse vader.”

Ook middenveld­er Nayib Lagouireh kon zaterdag bekoren. De exspeler van Feyenoord wordt elke week beter en dwong met een snedige actie naar het centrum Seifferman in de fout voor de Hasseltse strafschop. Lagouireh: “Ik denk dat de 1-1 een terecht resultaat is. Voor rust werden de weinige kansen door beide teams verzilverd. Na rust kregen beide teams nog kansen op de zege. Ikzelf kwam in de tweede helft minder in het stuk voor omdat ik de bal te laag kwam opvragen. De ruimte tussen de linies werd ook te groot en we kregen het steeds moeilijker belopen in het slot”, merkte Lafit

Emre Güvenc gouireh terecht op. Door de zege van Zwarte Leeuw zakt Sporting voor het eerst dit seizoen naar de voorlaatst­e plaats.

En aan de waslijst geblesseer­den komt maar geen einde? Somers: “Iedereen moet met zijn lichaam aan de slag. Alleen wie helemaal is, komt in de ploeg. De voorbije twee wedstrijde­n hebben we bewezen dat we alleen met fitte spelers resultaten boeken. Of ze nu 17 of 35 zijn. Dat maakt niet uit”, is Somers duidelijk.

Heb je ooit al een bleke Turk gezien van 1m92 en 90 kilo?

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Nayib Lagouireh (r) is Thomas Van Zantvoort te snel af.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Nayib Lagouireh (r) is Thomas Van Zantvoort te snel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium