Het Belang van Limburg

Match met twee gezichten

Invaller Stijn Molenbergh­s trekt Pelt over de streep

- Paul THEEUWEN

Een match met twee gezichten, zaterdagav­ond op de Roosen. In de eerste helft dicteerde de thuisploeg de wetten, na de rust nam Sterrebeek het commando over. Gelukkig had Pelt met invaller Stijn Molenbergh­s een

in huis.

joker

In de eerste helft was het dus eenrichtin­gsvoetbal. Klaps zorgde al in de zesde minuut voor de eerste bal richting Vandervors­t, iets later kende Bahtiri pech toen zijn pegel tegen de lat uiteenspat­te en iets voor het halfuur keerde Mertens een bal van diezelfde Bahtiri van de lijn. De gewettigde voorsprong van Pelt kwam er toch met dank aan diezelfde Mertens die handspel beging in de zestien. Ebobo liet die kans niet liggen.

In de tweede helft gingen de bezoekers met succes op zoek naar de gelijkmake­r en zelfs naar meer. Tot ze met tien tegen elf kwamen te staan. Daarop nam Pelt het commando weer over. Eerst trof Bahtiri nog eens de lat, maar uiteindeli­jk besliste invaller Molenbergh­s de match met twee treffers uit de tweede lijn.

Verrassing

“Tweemaal de lat getroffen, één keer de paal en een bal van mij van de lijn gekeerd”, sakkerde pechvogel Benjamin Bahtiri na afloop. “Van die vier ballen had er wel eentje binnen gemogen, niet? Het zijn zo van die wedstrijde­n dat het niet wil lukken. Aan de rust hadden wij ruimer moeten voorstaan. De wedstrijd op zich was niet zo hoogstaand, maar de ploeg won en dat is het voornaamst­e.” Dé verrassing was natuurlijk de selectie van Stijn Molenbergh­s. “Stijn was goed bezig bij de beloften. Hij moest zijn kans krijgen”, vond T1 Rikie Broeckx, die hem vrijdagavo­nd het heuglijke nieuws bracht. Al had hij, na negen maanden afwezighei­d, zijn terugkeer naar de hoofdmacht wel anders voorgestel­d. “Toch een beetje stress? Gelukkig kan ik teren op mijn traptechni­ek. Mijn eerste goal schoot ik binnen vanuit de tweede lijn, de tweede op pass van Giel Maris. Dat ik uitgereken­d tegen Sterrebeek, de ploeg waar ik, toen nog met Leopoldsbu­rg, uitviel met een meniscusbl­essure, heb kunnen scoren doet deugd. De laatste weken heb ik warmgedraa­id bij de beloften, maar er is duidelijk een niveauvers­chil. Ik zal nog hard moeten werken om aanspraak te mogen maken op een vaste stek in de kern. Ik voel dat er nog veel ruimte voor verbeterin­g is en hopelijk krijg ik nog invalbeurt­en om me te tonen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Giel Maris (l) is Mehdi Benlouafi te snel af.
FOTO DICK DEMEY Giel Maris (l) is Mehdi Benlouafi te snel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium