Het Belang van Limburg

In zeven minuten van 0-2 naar 3-2

- Jos CASTERMANS

Zepperen Brustem startte sterk en Hoebrechts en Godinas behoedden Jeuk voor een vroege achterstan­d. Dan namen de gasten het initiatief over en moest de thuisploeg op zijn beurt alle zeilen bijzetten om Henrioulle en Gerrits het scoren te beletten. Uiteindeli­jk lukte het Jeuk toch. Vos trapte strak naar doel, Vandecaets­beek kon het leer niet bijhouden en Gerrits trapte de rebound binnen: 0-1. Maar lang bleef deze voorsprong niet overeind. Na corner viel de bal via de kluts voor de voeten van Buvens en die aarzelde niet: 1-1.

Alain Peetermans had het moeilijk met deze gelijkmake­r. “Klein had naar onze keeper moeten teruglegge­n. Nu bracht hij zichzelf in moeilijkhe­den”, kloeg de coach van Jeuk. “Die corner mocht er nooit komen. We geven een goal weg zonder dat zij iets hebben gecreëerd. Vorige week tegen Vlijtingen is hetzelfde gebeurd.” Hoe dan ook, halfweg stond het 1-1 en na de rust probeerden beide teams op hun manier de partij in hun voordeel te doen kantelen. “Wij al combineren­d, zij met de cross en lange bal”, vond Peetermans. Bij Zepperen Brustem trof Buvens eerst met een afgeweken bal de paal en nadien trapte hij een voorzet van Lormans naast. Bij Jeuk kon Gerrits de beste aanvalsact­ie van dichtbij niet succesvol afronden, ranselde Vandecaets­beek een geplaatste bal van diezelfde Gerrits uit zijn doelvlak, schoot Henrioulle de rebound op de voeten van Lormans en besloot de ingevallen Frans nipt naast.

Jawel, Jeuk recupereer­de na pakweg een half jaar blessurele­ed (scheur pees buikspiere­n, adductoren) Neel Frans. “De dokters dachten dat ik pas tegen de winterstop terug zou zijn”, verklapte de verdediger. “Ik lig anderhalve maand voor op het schema. Ik ben goed begeleid geweest. Mijn broertje is kiné. Hij heeft me dagelijks onder handen genomen. Het is een lange weg geweest. Ik viel in op het middenveld, maar vroeger bij de jeugd heb ik daar ook gespeeld. Echt nieuw was dit dus voor mij niet.”

Over de match zei Frans: “Zij scoren uit het niets. Als wij die goal niet weggeven, hadden wij na de rust met 0-1 op het bord ons spel kunnen spelen. Jammer.” Marco Pauls kon zich vinden in de draw. “Twee middenmote­rs? Voorlopig wel. Maar ik denk dat we allebei hoger gaan eindigen. Met Vermeulen en Gerrits staat Jeuk sterk op het middenveld. Als bij ons Wijnrocx binnenkort terug komt, is er meer concurrent­ie (Pauls bedoelde: hij is een versterkin­g, nvdr).”

Peetermans: “Bij Goessens vrezen we voor de kruisbande­n en Demarteau en Eloyan hebben nog steeds niet getraind. Daarom is het zo belangrijk dat we Neel Frans nu terug hebben.” Rode lantaarn Park heeft in zeven dolle minuten vroeg in de tweede helft een 0-2 ruststand in een 3-2 voorsprong omgebogen en zo een hartverste­rkende tweede zege behaald. Onvoorstel­baar hoe het surplus aan voetbaltal­ent het plots moest afleggen tegen enthousias­me en inzet. Na een te lange studierond­e sloeg Bregel toe. Zevne opende de score nadat Geurden een corner doorkopte en twee minuten later leverde de eerste vlotte combinatie van de match Bregel langs Sroka een 0-2 voorsprong op bij de rust. “We hadden niks meer te verliezen, we zijn alles gaan geven”, verklapte Daniele Pinna (vorig seizoen nog bij Bregel) waar het halfweg in de kleedkamer van Park zoal over ging. De gastheren gingen na de rust meteen duels winnen, druk zetten en doordekken, en die aanpak bracht een totale ommekeer. Tunckurt moest wel nog eerst op de doellijn de 0-3 voorkomen, maar daarna ging Park op en over Bregel. D’Arnese wakkerde na een breed opgezette aanval de hoop aan, Grossi maakte na corner met de knie gelijk, De Man gleed op een diepe pass (te) makkelijk door de bezoekende defensie en Di Sancarlo rondde een counter uit het boekje perfect af: 4-2.

“Zij pakten ons op power en mentalitei­t. Wij durfden niet meer voetballen en zijn na de rust in mekaar gezakt”, concludeer­de Jeroen Gielen bij Bregel “

Zijn coach Eric Viscaal nam de nederlaag deels op zich. “Park ging op enthousias­me spelen. Maar ik wil voetbal van achter uit. Met onze kwaliteite­n mochten we die 0-2 nooit weggeven.”

Bij Bregel rondde Pinna af met: “Tegen je ex-ploeg winnen is altijd mooi. Maar belangrijk­er zijn de punten. Laat ons niet te veel naar de rangschikk­ing kijken, maar elke match voor de drie punten gaan en dan zien we wel waar we eindigen.”

 ??  ??
 ?? LEMMENS
FOTO RAYMOND ?? Lucassen probeert Zevne van de bal te houden.
LEMMENS FOTO RAYMOND Lucassen probeert Zevne van de bal te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium