ACHEL VV STAL SPORT

Anadol

Tom Cox doet het weer

Elen heeft tegen Tervant

(4-3) de eerste driepunter van het seizoen weten te scoren. Twee doelpunten kwamen van de voet van Tom Cox, die vorig seizoen zijn schoenen nochtans aan de haak hing. "Eindelijk hebben we gewonnen. Buiten de wedstrijd tegen Achel en de eerste helft tegen Turkse lagen we nooit onder. Maar wij maakten onze kansen niet af”, zegt de Elense topschutte­r van vorig seizoen. “Met die twee van zaterdag staat mijn teller nu nog maar op drie. Ik had wel een fysieke achterstan­d weg te werken. Ik voel wel dat ik nu weer op niveau ben.” Ondanks de povere zes op zesenderti­g geeft Tom Cox nog niet op. “Alles is nog mogelijk. Hopelijk is de trein nu vertrokken en plukken we wat vertrouwen uit deze winst om de komende weken nog wat punten te pakken.”

2 0

Voor de rust had Achel de match al moeten beslist hebben, maar het duurde tot halverwege de tweede helft vooraleer Van Den Dungen met een gekruist schot een gaatje vond in de bezoekende defensie. Met 1-1 eindigde de Turkse derby tussen Anadol en Turkse FC op een billijk gelijkspel. Onder het toeziend oog van de vice-president van de Turkse sportfeder­atie in België Nedim Kocaslan zorgden Mustafa Huyuk en Okan Kandemir in een boeiende wedstrijd voor de doelpunten.

Die trap in de winkelhaak? Dat was bedoeld als voorzet

ST. ELEN AC TERVANT

Mustafa HUYUK Middenveld­er van Anadol De bezoekers namen de eerste twintig minuten voor hun rekening. Maar Taspinar en Kandemir konden de kansen niet omzetten in een voorsprong. Geleidelij­k aan herstelde Anadol het evenwicht en waren het Top, Tekinalp en Baeten die doelman Karaoz aan het werk zetten. Bij de rust (0-0) hadden de toeschouwe­rs waar voor hun geld gehad.

Anadol nam het initiatief na de koffie. En de kleinste man op het terrein, Mustafa Huyuk, liet zien dat hij een groot voetballer is. Hij nam de thuisploeg op sleeptouw en trapte de 1-0 mooi in de winkelhaak. “Het was eigenlijk als voorzet bedoeld”, gaf de centrale middenveld­er toe. “Maar op dat moment was de voorsprong zeker verdiend. Jammer dat we het daarna niet konden afmaken want wij kunnen de punten goed gebruiken.”

4 3

Ondanks het veldoverwi­cht van Elen was het Tervant dat via Piens op voorsprong klom. Net voor en net na de koffie draaiden Cox en Schoonbroo­dt de rollen om. Via Rutar en opnieuw Cox werd het zelfs 4-1.

GROTE HEIDE HAMONT '99

Top, Huyuk en zeker Baeten hadden in feite de match moeten beslissen. “Dat scoren wil maar niet lukken. Ik heb dit seizoen nog geen goal gemaakt. Ik mis gewoon die koelbloedi­gheid. Toch vind ik dat de trainer me niet had moeten wisselen. Een derde kans was er misschien wél ingegaan.” En Turkse? Ze moesten in die tweede helft het initiatief aan de thuisploeg laten maar staken toch ook de neus aan het venster. Zo moesten Karatropra­k (met een voetveeg) en doelman Aliustaogl­u (met een goede reflex) op de

3 3

Ondanks de 1-2-voorsprong verkwansel­de Hamont voor de rust heel wat kansen. Grote Heide draaide opnieuw de rollen om. Een klutsbal zorgde uiteindeli­jk voor een billijk gelijkspel.(bs)

MEEUWEN SK FC EKSEL A 0 0

Spannende partij waarin enkel de doelpunten ontbraken. Meeuwen speelde toch heel wat kansen bij elkaar maar paal, lat en doelman Vrysen hielden de netten schoon. Uiteindeli­jk kwam Meeuwen zelf nog goed weg toen Knevels tien minuten voor tijd een grote kans van Eksel kon onschadeli­jk maken.(bs) lijn redding brengen. De missers van Anadol en de steun van de eigen supporters deden Turkse FC in een slotoffens­ief geloven. Kandemir zette zich achter een vrije trap en krulde de gelijkmake­r heerlijk in de winkelhaak: 1-1. “Dat is één van mijn specialite­iten”, gaf Okan Kandemir toe. “Het was een spannende derby met wisselende kansen. Uiteindeli­jk moeten we tevreden zijn met dat gelijkspel.”

Trainer Ismail Kaya van Turkse was het daarmee eens, maar zijn overbuur had liever gewonnen.

OPITTER GRUITRODE 1 1

Pittige derby waarin Geebelen halverwege de eerste helft de bezoekers op voorsprong bracht. Opitter zette na de koffie hoger druk. Dat leverde via Swennen de gelijkmake­r op. De thuisploeg kreeg nog enkele mooie kansen maar de score veranderde niet meer. “Maar ik ben wel tevreden met de inzet van mijn spelers”, zei de T1 van Anadol, Stephan Paesen. “Met dit voetbal mogen we dit jaar niet in de problemen komen."

RC REPPEL LINDELHOEV­EN VV 2 0

Niels Vanhelden zorgde ervoor dat de match vroeg gespeeld was. Eerst trapte hij een vrije trap rechtstree­ks binnen. Twee minuten later lepelde hij een ingestudee­rde vrije trap aan de tweede paal op het hoofd van Koen Janssen.