Het Belang van Limburg

“Niet veel te zien, he”

De verdediger­s houden de aanvallers stevig in de knip

- Gert SILLEN

Biesen

Hoeselt. Lanaken

Henis

Nijssen in een schiettent

Zeven spelers van Landen legden tien doelpunten in het mandje van Munsterbil­zendoelman Devlin

Nijssen. “Na vijf minuten moest ik me al een eerste keer omdraaien en het is nooit meer gestopt”, vloekt hij. “Alken was duidelijk een maatje te sterk voor ons, maar zij kenden alle geluk. Een afgeweken bal die in doel gaat, een afgeweken bal die bij een vrijstaand­e Alken-speler terechtkom­t, noem maar op.” Met vijf tegengoals in het laatste kwartier moest Nijssen, die trouwens zijn eerste basisplaat­s van het seizoen veroverde, de kelk helemaal tot de bodem ledigen. “Het was huilen met de pet op. We waren naarstig op zoek naar een eerredder zodat we alle ruimte weggaven. De schuld moet dus niet enkel bij de defensie te zoeken zijn. We faalden collectief. En dat ik een penalty stopte, maakte mijn avond niet.”

ZUTENDAAL A FC LANDEN 3 6

Tweemaal schoot Verbruggen ZVV op voorsprong, maar Dejaeger antwoordde cash. Vanmarsnil­le zette de kers op de taart. “Gesloten match”, “Niet veel te zien”, “Billijk gelijkspel” en “Pluim voor verdedigin­gen” waren de meest gehoorde analyses na het doelpunten­loze draw en kansloze derby tussen de Hasseltse clubs Thor en Torpedo. Thor en Torpedo, woorden die daadkracht en aanvalslus­t uitstralen, maar in de zone van de waarheid maakten ze ditmaal hun clubnamen niet waar. In een boxto-box-derby, waarin beide verdedigin­gen de aanvallers stevig in de knip hadden, waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Bij Torpedo vergat Stijn Haesevoets zijn voet tegen de bal te zetten en pakte Pim Wouters uit met een vluchtscho­t. Met een verrassend­e vrijschop was Robbin Valée de gevaarlijk­ste speler bij Thor. Na een intensieve match bleef de neutrale toeschouwe­r echter als een oester op zijn honger zitten. Niettemin konden spelers en trainers van beide clubs leven met het gelijkspel. “Al met al zeer billijk”, opende Torpedo-trainer Dominic

KMR BIESEN HOESELT A 3 2

In dit kelderduel trok een gehandicap­t Biesen verrassend aan het langste eind. Hoeselt kon in de slotfase nog wat aan de achterstan­d knibbelen maar verder dan de aansluitin­gstreffer kwam het niet.

E. HENIS LANAKEN VV

Dendas zijn analyse. “Ik had zekerheid ingebouwd door

Rik Theunis een rij achteruit te schuiven en te posteren op Bjordy Verbeeck. Dat plannetje klopte. We kwamen nooit in de problemen. De balcircula­tie was bij momenten okay, maar in de tweede helft sloegen we de ruimte op het middenveld over. Achteraf bekeken hebben we toch de kans laten liggen om hen te pakken.”

Thorcolleg­a

1 2

In een wedstrijd die pijn aan de ogen deed, waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Bollen strafte slap verdedigen mooi af. Diep in de tweede helft scoorden beide ploegen nog eenmaal.(matr)

MUNSTERBIL­ZEN FC ALKEN 0 10

Gezondheid­swandeling voor de koploper tegen een onherkenba­ar zwak Munsterbil­zen dat in het laatste kwartier nog liefst vijfmaal liet tegenscore­n. Patrick Brugmans gaf toe dat zijn aanvallers niet hun beste dagje kenden. “Zowel Troy (Vandenborn­e, red.), Robbin (Valée, red.) als Bjordy kwamen er niet uit. Maar andersom stelden zij offensief ook niet veel voor. Dus geef ik een pluim voor beide verdedigin­gen.” Verdediger Ruben Wijgaerts van Torpedo onthoudt vooral het positieve. “We houden voor de tweede week op rij de nul. Zeker tegen de beste aanvalslin­ie van de reeks is dat knap. En ik merk elke week beterschap in ons spel.”

Aan de overkant draaide

Laurent

Ik merk toch elke week beterschap in ons spel

SCH.- BEVERST MD HALEN 1 0

Voor de pauze was er weinig animo in deze topper. Na het kopbaldoel­punt van Godin voetbalde de thuisploeg bevrijd maar het lokale vizier stond niet goed afgesteld zodat de spanning tot het einde te snijden bleef.

EMBO KOLMONT

Brialmont niet rond de pot. “Er was niet veel te zien he? We creëerden weinig, maar zij ook. Beide defensies stonden dan ook goed. Ons slotoffens­ief ervaar ik als een gemiste kans. Op het einde hoopte ik immers dat de bal nog goed ging vallen, maar al bij al is het een eerlijke uitslag.”

0 2

De bezoekers kwamen snel op voorsprong via Jehaes. Vlak na de rust verdubbeld­e invaller Polling de score en was de partij beslist want een verwoed slotoffens­ief van de thuisploeg leverde geen succes op.

Ruben WIJGAERTS Verdediger van Torpedo GRAVELO NIEUWERKER­KEN

De thuisploeg had in het eerste uur moeite om afstand te nemen van de hekkenslui­ter. Na de 2-0 van Bamps was de partij echter gespeeld. De bezoekende doelman Vanswijgen­hoven voorkwam zelfs een hogere score.(mcl)

3 0

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Dat er op geen inspanning werd gekeken, bewijzen Vandenborn­e en Haesevoets op dit beeld.
Foto KAREL HEMERIJCKX Dat er op geen inspanning werd gekeken, bewijzen Vandenborn­e en Haesevoets op dit beeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium