Het Belang van Limburg

“Tactisch plaatje klopte”

Bezoekers nu echt op titelkoers

- Eddy STIENISSEN

Een autoritair Stokkem had zaterdagav­ond geen kind aan naaste achtervolg­er As-Niel. Het tactisch plannetje van trainer Manteleers sloot immers als een bus: vroeg storen en zo de ruimte beperken. “Daarop vond de thuisploeg nooit een antwoord”, kon uitblinker Marco Gijsen zijn geluk niet op.

Iedere tweede bal was voor de bezoekers

Met veel druk naar voren zette de leidersplo­eg vanaf de eerste minuut de toon. Het zorgde bij de gastheren voor heel veel verwarring en nog meer vraagteken­s. Iedere combinatie stokte in een vroeg stadium en met de lange ballen richting topschutte­r Sandro Muto dreef de bezoekende defensie de spot.

“Wij kwamen voor de rust nauwelijks tot voetballen. De bezoekers waren steeds een stapje sneller en iedere tweede bal was voor hen. En ja, dan komen ook de spitsen niet in beeld he. Het laatste halfuur lukte het iets beter en kwamen er ook kansen. Pech hield Steven Drijkoning­en tot tweemaal toen van de aansluitin­gstreffer en een mogelijke terugkeer”, legde Sandro zich toch uiterst sportief neer bij de nederlaag.

Nog voor de rust zaten de leiders inderdaad al in een ideale uitgangspo­sitie. De raids van Gijsen die geregeld de linkerflan­k afdweilde, kenden vooralsnog geen succes maar toen Cox met een pegel van jewelste uitpakte, stonden de lokale netten voor het eerst bol. “Dat verdienden we ook. Wij waren veel gretiger en bijzonder goed voorbereid zodat de thuisploeg Sandro MUTO Spits As-Niel nooit in haar ritme kwam. Gewonnen spel hebben we zeker nog niet maar de kloof met onze achtervolg­ers wordt weer wat groter”, aldus een bijzonder sterke Gijsen die tussendoor Van Dael nog nummer twee op een schoteltje aanbood.

 ?? FOTO MIST ?? Lambrichts probeert tevergeefs te beletten dat Van Dael de bal wegtrapt.
FOTO MIST Lambrichts probeert tevergeefs te beletten dat Van Dael de bal wegtrapt.
 ?? FOTO MIST ?? De man van de match, Dennis Dirkx, viert zijn openingstr­effer.
FOTO MIST De man van de match, Dennis Dirkx, viert zijn openingstr­effer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium