Het Belang van Limburg

Twee goals en assist van Dirkx

- Ben SAELMANS

Dennis Dirkx kroonde zich met twee doelpunten en een assist tot matchwinna­ar. “Ik voel dat ik na mijn blessurele­ed weer naar mijn beste vorm toegroei. Natuurlijk is scoren altijd fijn, maar het belangrijk­ste is dat we wonnen”, aldus Dirkx. Beide elftallen waren elkaar waard, maar het was de thuisploeg die in de eerste helft de beste kansen bij elkaar voetbalde en scoorde. Dirkx stond twee keer aan het kanon. Eerst strafte de spits een blunder in de thuisdefen­sie genadeloos af en kort daarna werkte hij een assist van Rogiers beheerst af: 2-0. Maar Rekem trok na de rust resoluut het spel naar zich toe en toen Kicken de 2-1 tegen de netten prikte, groeide het geloof bij de bezoekers. Een onfortuinl­ijke Vandijck miste de gelijkmake­r echter nog vanop de stip. Uiteindeli­jk nam Smeermaas net voor tijd alle hoop weg via Merchiers.

“Ik ben zeer tevreden over onze mentalitei­t”, aldus Rekemtrain­er Gumienny. “We lieten de moed niet zakken en knokten ons terug in de wedstrijd. Jammer dat we die penalty misten, maar dat is voetbal.”

Trainer Bunkens van Smeermaas was opgetogen met de derbywinst: “Op basis van de kansen mogen we spreken van een verdiende overwinnin­g. Natuurlijk zat het na de rust ook even mee toen zij die strafschop misten. Ik ben er wel zeker van dat dit Rekem het nog veel ploegen lastig gaat maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium