Het Belang van Limburg

Acht Limburgse titels

- Luc ERALY

Met twee titels (U17 dames enkel en gemengd) van Kirstin Boonen, twee van Yaro Van Delsen (enkel en dubbel U15 met broer Iljo) en titels voor Fae (U11 dames dubbel) en Amber Boonen (U13 gemengd dubbel), Jonah Quintens (U13 heren dubbel) en Sofie Van De Kerkhof (U19 gemengd dubbel) haalden de Limburgers acht Belgische titels binnen. Ook Lindert Vandeurzen deed het knap als eerstejaar­s U19 met twee finales in het dubbelspel. Zes Limburgers sneuvelden in de halve finales: Iljo Van Delsen tweemaal bij de U15, Jasper Cosemans en Roel Pipeleers in het heren dubbel U11, Jonah Quintens in het heren enkel U13 en Demi Kerkhofs en Anouk Kwanten in het dames dubbel U13. Kirstin, Amber en Fae zorgden dus voor een feest ten huize Boonen. “Alhoewel ik moet toegeven dat Amber haar normaal niveau niet haalde omdat ze last had van stress”, aldus papa Patrick Boonen. “Toch won ze het gemengd U13 en haalde ze de finale in het enkel U13. Fae haalde dan weer wél haar beste niveau. Ze verloor echter de halve finale U11 tegen Lieke Van Parys, maar met haar won ze wel het dubbelspel. Kirstin was echt top en bewees de vooruitgan­g die ze de jongste maanden maakte.”

“Steffi Van de Vel was jarenlang mijn zwarte beest, maar nu kon ik haar in twee sets kloppen”, lachte Kirstin. “Dat geeft me vertrouwen voor het EK U17 in Tsjechië.”

Yaro Van Delsen pakte met zijn broer Iljo zijn derde nationale dubbeltite­l. “Spijtig dat Iljo het gemengd niet won, maar de concurrent­ie was daar vlijmscher­p”, zegt vader en Limburgs coach Sven Van Delsen. “Maar als Limburgs coach ben ik ook tevreden dat andere spelers hun progressie aantoonden. Jasper Cosemans en Roel Pipeleers speelden sterk. Ook Lindert Vandeurzen kwam sterk uit de hoek als eerstejaar­s. Jammer dat hij het orgelpunt net niet kon zetten.”

 ?? FOTO LE ?? Kirstin Boonen lijkt in vorm voor het EK U17.
FOTO LE Kirstin Boonen lijkt in vorm voor het EK U17.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium