Het Belang van Limburg

Maarten Wouters wint in sneltempo

- Frederik BAETEN

Opnieuw volle bak en spektakel troef op de vijfde editie van de Fight Explosion in Hoeselt. De apotheose van de avond loste de verwachtin­gen wel niet helemaal in. Na amper dertig seconden had topvechter Maarten Wouters zijn tegenstand­er al gevloerd. Engelen: “We hadden nochtans ons best gedaan om een sterke tegenstand­er te vinden, maar Maarten is een machine.” Een wandeling in het park. Zo kon je de zege van Wouters tegen de Griek Kostas Kalivas wellicht het best omschrijve­n. Wouters: “Ik had meteen in de mot dat hij een kop kleiner was dan ik. Hij opende de kamp nog met een verrassend­e hoge trap waarna ik hem meteen tegen de grond werkte en het kon afmaken met een reeks stoten. Met welk gevoel ik op zo’n kamp terugblik? Veel heb ik er niet uit geleerd, maar anderzijds krijg je wel opnieuw een boost van vertrouwen”, aldus Hasselaar Wouters die zich medio december aan meer tegenstand mag Jos ENGELEN

Organisato­r verwachten op de Fights at the Border in Lommel. Fightclub Bilzen-Hoeselt organiseer­de het vechtgala Fight Explosion al voor de vijfde keer en ook deze editie was volgens organisato­r Jos Engelen een schot in de roos. Engelen: “De zaal zat hele- maal vol en het publiek heeft intens genoten. Ons succesrece­pt? Een goede matchmakin­g en zo veel mogelijk clubs uit de regio in je verhaal betrekken. De hoofdkamp van Wouters was wel een kleine domper omdat het zo snel voorbij was. We dachten een sterke jongen gevonden te hebben, maar dat bleek niet echt het geval. Het is ook niet simpel om iemand te vinden die het een machine als Maarten Wouters lastig kan maken. De partij van Baris Karabas duurde wel de volledige drie rondes en was echt om van te genieten. Die kamp eindigde op een draw.”

Van Fightclub Bilzen kwam B-vechter Damiana America in de ring. Engelen: “In een goede partij liep hij een gescheurde wenkbrauw op en werd de partij in zijn nadeel stopgezet. Spijtig voor Damiano want hij was aan een sterke partij bezig”, besloot Engelen.

Die partij van Karabas was om van te genieten

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium