Het Belang van Limburg

Philtjens heeft vragen over zicht vanuit residentie Groenpark

-

Servicefla­ts met zich top park: Hugo Philtjens (Open-Vld) zit met vragen over de promotie van de verkoop van servicefla­ts in residentie Groenpark in de Omstraat. Hierin is sprake van zuidwestel­ijk-gericht zicht op het achterligg­end park. Dit uitzicht is niet (meer) gegarandee­rd door wijziginge­n in het RUP-centrum, dat in de gemeentera­ad van 13 oktober voorlopig werd vastgestel­d en momenteel voorwerp is van openbaar onderzoek. In dit RUP is volgens Philtjens een “drastische wijziging voorzien van het aansluiten­de parkgebied tot parkgebied met nabestemmi­ng seniorenhu­isvesting. In een latere fase is dus in de achterligg­ende zone een uitbreidin­g van seniorenhu­isvesting mogelijk. Huidige kopers lopen het risico in de toekomst tegen een gevel aan te kijken.” Philtjens vroeg of projectont­wikkelaar VBK en potentiële kopers hiervan formeel of informeel op de hoogte zijn gesteld. “Is het bestuur bereid om de projectont­wikkelaar te vragen alle kandidaat-kopers in kennis te stellen van het lopende openbaar onderzoek, zodat zij in hun beslissing hiermee rekening kunnen houden en zelf ook bezwaren kunnen indienen?”

In zijn antwoord stelde schepen Luc Dullaers (N-VA) dat de bouwvergun­ning is afgeleverd op basis van het huidig geldende RUP (met parkzicht), en dat de gemeente voor de wijziginge­n aan dit RUP binnen de procedure communicee­rt met de agendering van de voorlopige vaststelli­ng op de gemeentera­ad, de informatie­vergaderin­g over de wijziginge­n van het RUP vorige dinsdag en het openbaar onderzoek dat loopt tot 5 januari 2018. “Het gaat om een privaat initiatief, waarbij het niet aan de gemeente is om tussen te komen in de promotie en verkoop. Hoe een private ontwikkela­ar zijn projecten voorstelt of kandidaatk­opers informeert, is een private aangelegen­heid”, aldus schepen Dullaers.

Philtjens hekelde tot slot het stilzwijge­n in dit dossier en de uitnodigin­g van specifieke groepen voor andere onderdelen van hetzelfde RUP-centrum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium