Het Belang van Limburg

Buurt bezorgd over plannen voor vakantiepa­rk aan Musschenne­st

Veel belangstel­ling voor infoavond Sea Coast

- Geert VAN BAELEN

De bewoners van de twee aanpalende straten zijn bezorgd over het ambitieuze plan voor een vakantiepa­rk met 136 woningen aan het vroegere Musschenne­st. Dat bleek tijdens een druk bijgewoond­e toelichtin­g in het gemeentehu­is. “Wat als op langere termijn huisjes komen leeg te staan en een verdoken bestemming krijgen?”, luidde het. Burgemeest­er Dalemans benadrukt dat er garanties tegen wantoestan­den in de overeenkom­st staan. De toelichtin­g gebeurde door het architecte­nbureau Aché Ligno uit Aalter dat in opdracht van projectont­wikkelaar Sea Coast nv uit Nieuwpoort de plannen uittekende. De meeste inwoners uit de Nieuwstraa­t en de Windmolens­traat - waarlangs de verkeersaf­wikkeling van het vakantiepa­rk zal gebeuren - waren aanwezig. Heel wat aanwezigen beseffen dat het een project is van mooie kansen voor de gemeente, maar tegelijk leeft er ook bezorgdhei­d. “Mijn grote vrees is dat buiten de zomermaand­en deze huisjes voor andere doeleinden zullen worden gebruikt. Bijvoorbee­ld als woonst voor tijdelijke buitenland­se werkkracht­en. Er zijn voorbeelde­n hier niet ver vandaan waar dit nu al het geval is, met verloederi­ng tot gevolg. Een tweede Musschenne­st willen we niet”, stelt buurtbewon­er Guido Mannaerts. “In het be- gin zal dat allemaal wel goed lopen, maar wat over een paar jaar? Als sommige huisjes komen leeg te staan?”

Wantoestan­den

Burgemeest­er Jan Dalemans (HE) stelde dat de gemeente garanties in de overeenkom­sten heeft laten opnemen om wantoestan­den te voorkomen. “We zullen erop toezien dat het park enkel voor toeristisc­he doeleinden wordt gebruikt. Het grote verschil met andere vakantiepa­rken is dat in Eksel de huisjes niet in handen komen van één eigenaar, maar van verschille­nde particulie­re eigenaars die toch wel zorgvuldig met hun eigendom zullen omspringen.”

Melkvee

Buurtbewon­er Willy Maes vreest gevolgen voor zijn broodwinni­ng. “Mijn melkveebed­rijf ligt naast de locatie waar de camping zal komen. De komst van een vakantiepa­rk zou eventueel een uitbreidin­g van mijn bedrijf kunnen belemmeren. En wat zal de generatie na mij nog mogen? Natuurlijk besef ik dat het recreatieg­ebied is waar een ontwikkeli­ng nu eenmaal kan.”

Verder vrezen heel wat bewoners verkeersov­erlast. “Ook wij delen die bezorgdhei­d, maar via vergunning­svoorwaard­en kunnen oplossinge­n opgelegd worden”, reageert mobiliteit­sschepen Raf Truyens (CD&V). “De buurt heeft enkele suggesties gedaan die we zeker gaan bekijken. Denk aan het doortrekke­n van wandelstoe­pen of het uitbreiden van de nu nog beperkte straatverl­ichting aan de Windmolens­traat.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Het eerste weekend van Winterland was het al meteen behoorlijk over de koppen lopen op het Dusartplei­n.
FOTO RAYMOND LEMMENS Het eerste weekend van Winterland was het al meteen behoorlijk over de koppen lopen op het Dusartplei­n.
 ?? FOTO GVB ?? Heel wat bezorgde buurtbewon­ers kwamen hun licht opsteken over de plannen van ontwikkela­ar Sea Coast uit Nieuwpoort aan de vroegere camping Musschenne­st.
FOTO GVB Heel wat bezorgde buurtbewon­ers kwamen hun licht opsteken over de plannen van ontwikkela­ar Sea Coast uit Nieuwpoort aan de vroegere camping Musschenne­st.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium