Het Belang van Limburg

“Ik sta constant te proeven”

- Raymond DE CONDÉ

Deze week gaan in ‘Komen eten’ vier Vlaamse artiesten bij elkaar op bezoek. Eveline Cannoot (31) bijt vandaag de spits af in Erpe-Mere. Morgen ontvangt Trisha (34), de ex van Ignace Crombez, in Olen. Daarna is het de beurt aan de Limburgers: woensdag kookt Christof Chapsis en donderdag is Loredana de gastvrouw in Zonhoven. Loredana (31) is sinds twee jaar samen met Pat Krimson, met wie ze al sinds 2009 optreedt als zangeres en danseres van 2Fabiola. Een tijdje geleden zette Loredana haar eerste stappen als solozanger­es met Nederlands­talige nummers: ‘Ochtendzon’, Dichterbij’ en zopas ‘Vanavond Gaat Het Down’. Patje heeft zijn wederhelft dus maar ingeschrev­en voor ‘Komen eten’. “Waar krijg je als artiest nog de kans om vier avonden achtereen op de nationale tv te komen?”, legt hij uit.

Dit is dan wel geen muziekprog­ramma, maar het biedt alvast de kans om enkele Vlaamse artiesten te leren kennen. “Zelf kende ik voor dit ‘Komen eten’-avontuur alleen Eveline Cannoot persoonlij­k”, vertelt Loredana. “Zij is niet alleen zangeres, maar ook presentatr­ice bij MentTV en mijn vorige single heeft daar op één gestaan. Eveline is destijds begonnen in ‘Star Academy’. Trisha kende ik van de boekskes. We hebben vaak met haar gelachen, omdat ze overal verscheen met donssloefk­es. Je zal dinsdag zien dat ze voor haar huis een frietkot had neergezet, waar ze frieten voor ons gebakken heeft. Christof Chapsis had ik nog nooit ontmoet. Een leuke jongen die voor de gelegenhei­d een limousine had besteld. Met een glaasje champagne in de hand zijn we door het Pajottenla­nd gereden.” Via haar ouders heeft Loredana De Amicis Italiaanse roots. “Ik maak in ‘Komen eten’ een Italiaans gerecht klaar dat ik nog nooit gemaakt had en waar ik speciaal op geoefend heb. In het dagelijkse leven kook ik ook wel Italiaans, maar ik maak evengoed Belgische kost klaar: groenten, vlees en aardappele­n. We eten gezond. Ik werk veel op smaak en sta constant te proeven. Ik ben geen alleseter, omdat ik een paar allergieën heb: geen noten, geen steenvruch­ten. Daar hebben de anderen rekening mee gehouden, want de menu’s worden vooraf met elkaar doorgenome­n.”

Eroticabeu­rs

Binnenkort wacht Loredana overigens een geheel nieuwe opdracht: op 1, 2 en 3 december gaat ze de Erotica Beurs presentere­n in de Ethias Arena. “Eerder dit jaar hebben ze me verkozen tot ‘meest sexy vrouwelijk­e BV 2017’. Die prijs ben ik in februari op de Erotica Beurs in Antwerpen gaan afhalen en nu mag ik in Hasselt presentere­n. De eerste dag gaat Patje mee. Om wat hij.”(lacht)

Xte

dj’en,

‘Komen eten’, VIER, 19.50 uur

zegt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium