Het Belang van Limburg

Naar 5.000ste ‘Blokken’ met acht superspele­rs

-

Vandaag begint ‘Blokken’ aan een reeks uitzending­en met de beste kandidaten uit de laatste duizend aflevering­en, vier mannen en vier vrouwen. Op zondag 10 december krijgen we een finale tussen de beste twee in de 5000ste ‘Blokken’. Na 23 jaar, 6520 kandidaten en meer dan 175.000 vragen is ‘Blokken’ over drie weken toe aan een absolute mijlpaal in de Vlaamse tv-geschieden­is. Nog steeds staat de quiz garant voor hoge kijkcijfer­s, wat de concurrent­ie ook onderneemt. Dat is niet in het minst te danken aan Ben Crabbé, die de quiz door zijn unieke stijl fris weet te houden. Het worden dus drie ongewone weken met heel sterke kandidaten. De vier sterkste vrouwen en vier sterkste mannen nemen het eerst tegen elkaar op in een spannende afvalrace. Alle kandidaten uit deze speciale reeks namen minstens zeven keer deel. Vijf van hen staan in de top tien van sterkste kandidaten aller tijden. Onder hen ook de absolute recordhoud­ers Saar Bossuyt (11 deelnames, 11 finales) en Maasmechel­aar Drees Herfs (11 deelnames, 10 finales).

Eerst de vrouwen

Deze week spelen de vier vrouwen. Van zodra iemand twee keer wint, gaat ze door naar de finaleweek. Wie een keer verliest, krijgt sowieso een herkansing. In de tweede week is het de beurt aan de mannen. Ook zij spelen tot er twee winnaars overblijve­n. De derde week is de finaleweek: van maandag 4 december tot en met vrijdag 8 december spelen de vier overblijve­rs volgens hetzelfde systeem tegen elkaar.

Hoe groot de hoofdprijs van deze reeks zal zijn, bepalen de deelnemers zelf. Per gevonden achtletter­woord in de finale komt er duizend euro in de geldpot. Theoretisc­h kan er 15.000 euro gewonnen worden. De twee finalisten winnen elk alvast ook een mooie reis. De geldpot zou Drees Herfs bijzonder goed van pas kunnen komen: hij vroeg enkele maanden geleden zijn vriendin ten huwelijk.

X

 ?? Foto © VRT ?? Recordhoud­er Drees Herfs uit Maasmechel­en.
Foto © VRT Recordhoud­er Drees Herfs uit Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium