Het Belang van Limburg

“jongste sterrenche­f van Europa”

-

Exact een week nadat Gault&Milau TVL-kok Jo Grootaers (26) tot beste jonge chef van Vlaanderen kroonde, heeft de kok van het Tongerse Altermezzo zijn eerste ster ontvangen. “Het is onwezenlij­k. Sommige mensen hebben een boerenjaar, ik heb een boerenweek”, glundert hij. “We waren verbaasd over het talent van zo’n jonge chef. Vroeg op het jaar seinde de inspecteur me in. Ik heb een tweede inspecteur gestuurd, die met hetzelfde lovende verslag naar huis kwam. Daarna ben ik zelf gegaan en in augustus hebben we een vierde inspecteur gestuurd. Het bleef constant goed. Nu moet hij vooral met beide voeten op de grond blijven, want er komt wat op hem af”, aldus hoofdinspe­cteur Werner Loens over wat volgens hem de jongste sterrenche­f van Europa is. Om de Tongenaar die al acht jaar bij Altermezzo in de potten roert zelf te kunnen interviewe­n, was het gisteren in Gent aanschuive­n. “Ik krijg hier onophoudel­ijk felicitati­es. Op het podium feliciteer­den ze me omdat ik met zo weinig ingrediënt­en zo veel kan. De mensen van Gault&Milau spraken vorige week over ‘een diepe buiging voor deze chef’. Zo irreëel. Ik ben geweldig onder de indruk. Natuurlijk zal dit druk met zich meebrengen en moeten we dit succes verzilvere­n. We willen tonen dat we het waard zijn. Het zal hard worden, maar wij blijven onszelf. Maar nu gaan we feesten. En neen, ik weet niet wat er in het Tongerse water zit dat we nu drie bekroonde restaurant­s hebben,” lacht Jo, die u ook op TVL aan het werk kunt zien.

 ?? Foto LVA ?? Jo Grootaers (26) van Altermezzo met zijn vriendin Lana.
Foto LVA Jo Grootaers (26) van Altermezzo met zijn vriendin Lana.
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Chef Jo Grootaers tussen zijn vriendin (rechts) en Altermezzo-zaakvoerde­rs Gerda Wauters en Jean-Pierre Jaeken.
FOTO TOM PALMAERS Chef Jo Grootaers tussen zijn vriendin (rechts) en Altermezzo-zaakvoerde­rs Gerda Wauters en Jean-Pierre Jaeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium