Het Belang van Limburg

Dode bij ontploffin­g in ArcelorMit­tal Gent

-

Een zware ontploffin­g bij het Gentse staalbedri­jf ArcelorMit­tal heeft gisteren het leven gekost aan de 25jarige Robin Calemyn. Twee andere personeels­leden raakten zwaargewon­d.

De ontploffin­g deed zich gisteren om 15.20 uur voor in een elektrofil­ter van het staalbedri­jf in de Gentse haven. De 25-jarige Robin Calemyn uit Sleidinge overleefde de klap niet. “Hij moest pas ’s nachts werken, maar voor een bijscholin­g was hij eerder in de fabriek”, zegt een vriend. “Hij was echt op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.” Twee andere arbeiders liepen zware breuken op, hun toestand was gisteravon­d stabiel.

Na de explosie werd even gevreesd voor schadelijk­e stoffen in de lucht en het medisch rampenplan werd afgekondig­d, maar van gevaar voor de omgeving bleek later geen sprake.

Jeugdbeweg­ingen blij met open bossen

De jeugdbeweg­ingen reageren enthousias­t op het plan om de Vlaamse bossen volledig open te stellen voor publiek. Voortaan zouden bezoekers niet enkel op wandelpade­n of in afgebakend­e speelzones terechtkun­nen, maar in het hele bos. Behalve waar dat uitdrukkel­ijk verboden is, bijvoorbee­ld om kwetsbare natuur te beschermen. “Het is een stap in de goede richting in onze zoektocht naar meer speelruimt­e”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Maar minister van Natuur Joke Schauvlieg­e (CD&V) moet niet op de steun rekenen van Natuurpunt voor haar plan. De betrokken partijen willen nu met minister Schauvlieg­e rond de tafel gaan zitten om tot een gedragen oplossing te komen.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium