Het Belang van Limburg

Drie Limburgse vrouwen winnen groot lot binnen dezelfde week

Genkse wint 1 miljoen met Lotto, Hamontse en Diepenbeek­se winnen in rang 1

- Koen SNOEKX/Chris NELIS

Op enkele dagen tijd hebben drie Limburgse vrouwen de grote pot gewonnen bij de Nationale Loterij. Een vrouw uit Genk won 1 miljoen euro met de Lotto, een vrouw uit Diepenbeek won de hoofdprijs van 500.000 euro met Winter Millions en een vrouw uit Hamont won in rang 1 bij Win For Life en krijgt haar hele leven elke maand 2.000 euro op haar rekening gestort. “Drie Limburgers die op zo’n korte tijd de grote pot in rang 1 winnen, is toch wel opvallend”, zegt An Lammens van de Nationale Loterij. Het grootste bedrag werd gewonnen in Genk, waar een vrouw met de Lotto 1 miljoen euro opstreek. De vrouw kocht haar biljet al op 21 oktober bij krantenwin­kel Vandevenne in Genk, maar meldde zich pas later aan bij de Nationale Loterij. “In de twintig jaar dat ik een kranten-

In de twintig jaar dat ik een krantenwin­kel uitbaat is het de eerste keer dat iemand bij mij één miljoen euro wint. Ik heb hier nochtans al behoorlijk wat cheques over de toonbank zien gaan

Bart VANDEVENNE Uitbater krantenwin­kel winkel uitbaat in de Vennestraa­t in Genk is het de eerste keer dat iemand bij mij één miljoen euro wint,” zegt uitbater Bart Vandevenne. “Ik heb hier nochtans al behoorlijk wat cheques over de toonbank zien gaan. Vorig jaar nog won hier iemand 500.000 euro via Euromillio­ns.” De vrouw die één miljoen euro won, wenst anoniem te blijven. “Ik heb geen flauw idee wie die dame is”, zegt Vandevenne. “Ik hoop maar dat zij er ten volle van kan genieten.”

500.000 euro

Afgelopen weekend wonnen nog twee Limburgse vrouwen de grote pot in rang 1 bij de Nationale Loterij. Een vrouw uit Diepenbeek kocht een Winter Millions-biljet bij krantenwin­kel Het Letterke in Diepenbeek en streek 500.000 euro op, de hoofdprijs uit een reeks van één miljoen biljetten die er van Winter Millions in omloop zijn. “De vrouw zal het geld vooral gebruiken om te reizen”, zegt An Lammens, die benadrukt dat er van Winter Millions meerdere reeksen circuleren. Nog afgelopen weekend won een vrouw uit Hamont de jackpot met Win For Life. De vrouw kocht het biljet bij Paperpoint in Hamont en krijgt haar hele leven lang elke maand 2.000 euro op haar rekening gestort. Elk jaar winnen zo’n 25 Belgen de hoofdprijs met Win For Life. “De vrouw is zielsgeluk­kig met haar prijs en is van plan familieled­en regelmatig eens wat toe te steken”, zegt Lammens.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Bart Vandevenne van de gelijknami­ge krantenwin­kel in Genk. “Geen flauw idee wie die winnaar van 1 miljoen euro is.”
FOTO CHRIS NELIS Bart Vandevenne van de gelijknami­ge krantenwin­kel in Genk. “Geen flauw idee wie die winnaar van 1 miljoen euro is.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium