Het Belang van Limburg

Naast mentalitei­t ook kwaliteit nodig

-

kenen op extra aandacht. Dat houdt hen scherp. STVV won verschille­nde wedstrijde­n met goals van bankzitter­s.

KANSEN OP PLAY-OFF 1

De coaches blijven het behoud vooropstel­len. Slim. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de Kanaries een woordje kunnen meespreken in het PO1-debat. Waarop we ons baseren? Onder meer de breedte van de kern. Ondanks een waslijst afwezigen in de heenronde staat STVV er nog altijd goed voor. Alleen, het wordt nu wel stilaan tijd dat de ziekenboeg minder patiënten telt, zodat De Roeck meer wisselmoge­lijkheden heeft. Zo kunnen treffers de beste aanval. De herfstkamp­ioen heeft bovendien de beste verdedigin­g (12 tegengoals), Eupen de slechtste (40 tegengoals).

GEEN AFGETEKEND­E DEGRADATIE­KANDIDAAT

Net zoals de strijd om play-off 1 nog open ligt, is ook de degradatie­race nog lang niet gelopen. Sterker nog: er tekent zich voorlopig geen uitgesprok­en degradatie­kandidaat af. Voor STVV, Waasland-Beveren en Moeskroen werd een moeilijk seizoen voorspeld, maar die ploegen presteren boven verwachtin­g. Eupen is voorlopig hekkenslui­ter met 10 punten, maar de verschille­n zijn klein. Ook KV jongens die vermoeid zijn (De e Sart, Boli), een beetje gas terugnemen. Gueye is terug, hopelijk komt ook Vetokele er nu snel aan en hervinden Kitsiou en Charisis hun frisheid. Dan is veel mogelijk. Op Ceballos en Kotysch is het helaas nog lang wachten. T U T U U T Lokeren Moeskroen Zulte Waregem Eupen Standard Antwerp Mechelen (11), KV Kortrijk (14), Oostende (15) en Lokeren (16) moeten nog oppassen. Vorig jaar was je nog gered met 24 punten, dat lijkt dit seizoen te weinig.

VIDEOREF GEEN

SUCCES

Genk dook uitgereken­d op speeldag 15 voor het eerst dit seizoen de top zes binnen. Of daarmee definitief de opmars is ingezet? Ja, als de onverzette­lijkheid gekoppeld wordt aan een kwaliteits­verhoging.

TRANSFERS

De belangrijk­ste transfer was het samenhoude­n van de kern. Wat aankopen betreft, zitten we met gemengde gevoelens. Mata en Aidoo bevestigen, Vukovic heeft zich herpakt na een aarzelende start. Maehle en Benson zijn wissels op de toekomst. Ingvartsen kan zijn hoge transferso­m nog niet niet wettigen. wettigen. We kunnen er kort over zijn, want er is al ontzettend veel inkt over gevloeid: de intrede van de videoref is tot dusver geen succes. In plaats van minder kregen we net meer discussie. Daarbij werd het als hulpmiddel veel te inconseque­nt ingezet.

ZOEK DE BELG

Het aantal buitenland­ers in onze competitie blijft jaar na jaar toenemen. Dit seizoen kwamen al 247 buitenland­se voetballer­s in actie op de Belgische velden. Zij verzamelde­n 65,9 % van de totale speeltijd, tegenover 34,1 % voor de Belgische voetballer­s. Enkel de Premier League en de Cypriotisc­he eerste klasse leggen op dat

ATTRACTIVI­TEIT

De verwachtin­gen op dat vlak zijn niet ingelost. De sterkhoude­rs teerden lang op hun intrinsiek­e kwaliteite­n, maar die kwamen er niet uit. In hoge nood werd overgestap­t naar werkmansvo­etbal. Dat is de basis van het succes van de laatste maanden.

SUPPORTERS

De terugloop is goed zichtbaar. De laatste jaren heeft Genk een kwart van zijn supporters­legioen verloren. De televisie, de gewenning, de soms rare aanvangsur­en zijn daar debet aan. Zieltjes terugwinne­n, wi wordt niet makkelijk.

TRAINER T

Albert Al Stuivenber­g (foto) is nooit no afgeweken van zijn lijn. Even Ev leek hij te wankelen, de afgrond afg kwam dichtbij. Maar hij hij heeft ook bij zijn falende vedetten ve intussen de juiste snaar sn geraakt. Tactisch scoort hij hij hoog.

KANSEN K OP PLAY-OFF 1

Die Di zijn door een reeks van acht ac ongeslagen wedstrijde­n en en plaats zes nu heel reëel. Play-off Pl 1 is een must met deze spelersker­n. sp T T U U T T U U T T U Standard KV Mechelen Eupen Charleroi Kortrijk Oostende vlak slechtere cijfers voor. Zulte Waregem (10) is de club die het minste aantal buitenland­ers tussen de lijnen bracht, Standard (21) de meeste. Best veel voor een opleidings­land.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium