Het Belang van Limburg

“Ik ben níét blij dat ik van K3 af ben”

Josje Huisman weigert ook in ‘Die Huis’ de zwartepiet voor split

-

HASSELT - “Ik heb de vraag op tafel gegooid, ja.” Met die woorden geeft Josje Huisman (31) toe dat zij de toekomst van K3 als eerste in vraag heeft gesteld. “Ik had het gevoel dat we er alles hadden uitgehaald wat erin zat”, zegt ze vanavond in ‘Die Huis’. Dat Josje de schuld kreeg voor de split van K3, kan ze dan weer niet begrijpen.

Welgeteld één K3-liedje kende domineesdo­chter Josje Huisman toen ze in mei 2009 auditie deed om de plaats van Kathleen Aerts in te nemen bij K3. “Ik kende de ‘Hippie Shake’ omdat ik daar dansles op had gegeven. Toen die auditie ernstig werd, ben ik me er wel in gaan verdiepen, hoor.” Toch scheelde het niet veel of Josje had nooit bij K3 gezongen: ze had in Duitsland auditie gedaan voor de popgroep Banaroo en zat bij de laatste twee. “Ik stond op het punt om naar Duitsland te verhuizen.” Verhuizen naar Duitsland was uiteindeli­jk niet nodig, wel naar Antwerpen. En dat was wennen. “België vond ik zó anders dan Nederland. Ik heb me een tijdje niet zo lekker gevoeld. Ik miste mijn familie en vrienden, het was een redelijk onnatuurli­jke manier om te beginnen.” Josje dacht ook dat haar avontuur bij K3 welgeteld één plaat en één tournee zou duren, zoals de hoofdprijs van de talentenja­cht ‘K2 zoekt K3’ had beloofd. “Toen die tournee voorbij was, dacht ik: ‘Oké, nu is het klaar.’ Ik vond dat al een hele carrière. Ik stond achter de coulissen een beetje te huilen van: ‘Nu is het voorbij en het was nu net zo leuk.’ Karen en Kristel waren aan het lachen: ‘Nee joh, we gaan hartstikke leuke dingen doen.’ Uiteindeli­jk is het zeven jaar geworden.”

Toen in maart 2015 bekendraak­te dat Karen, Kristel en Josje op zoek zouden gaan naar plaatsverv­angers, werd met de vinger naar Josje gewezen. Zij zou er de stekker hebben uitgetrokk­en, om tal van redenen. Josje geeft toe dat zij “de vraag” op tafel heeft gegooid: “De vraag of dit was wat we wilden. Ik had het gevoel dat we er alles uit hadden gehaald wat erin zat. Het voelde gewoon als de juiste keuze. Nog steeds, nooit aan getwijfeld. Ik vond het geweldig wat ik had meegemaakt, maar voor mij was de cirkel rond.”

Mooi afscheid

Dat Josje K3 eigenhandi­g heeft opgeblazen, vindt ze dan weer niet kloppen: “We hebben er destijds veel aandacht aan gegeven om het mooi af te sluiten, maar ik heb de indruk dat veel mensen daar daar geen geen genoegen genoegen mee nemen. en. Ik Ik zou zou het het erg erg vinden als ls mensen mensen denken denken dat ik blij ben ben dat dat ik ik van van K3 K3 af af ben, want t dat dat is is niet niet zo. zo. We We hebben het et goed goed afgesloheb afgesloten en ik heb het het loslosgela­ten. Het Het zit zit in in mijn hart en en ik ik kan mezelf mezelf recht aankijken. ankijil Ik wil wel wel dat iedereen en mij mij begrijpt, maar maar ik weet dat t zoiets zoiets niet mogelijk lijk is.” is.”

Josje laat in in ‘Die ‘Die

Huis’ in primeur primeur een stukje je van van haar nieuwe ieuwe single horen, oren, ‘Springstof’. of’.

Dat is de opvan opvolger van ‘Gasolina’. a’. Die Die deed het dankzij dankzij een videoclip oclip met met

Josje in strakke rakke outop outfit goed op YouTuwerd YouTube, maar werd op op de de radio amper mper gegedraaid.

 ?? FOTO BELGA
Foto VRT ?? 18 maart 2015. Josje, Kristel en Karen kondigen hun afscheid aan. “We hebben K3 goed afgesloten en ik heb het losgelaten”, zegt Josje in ‘Die Huis’.
FOTO BELGA Foto VRT 18 maart 2015. Josje, Kristel en Karen kondigen hun afscheid aan. “We hebben K3 goed afgesloten en ik heb het losgelaten”, zegt Josje in ‘Die Huis’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium