Het Belang van Limburg

Vier Limburgers achter Emmy voor ‘Sorry voor alles’

Vier provincieg­enoten werkten mee aan prijswinne­nde VRT-show

- Ruben STEEGEN

De Emmy Award die het VRT-programma ‘Sorry voor alles’ maandag in New York in de wacht sleepte, heeft een serieus Limburgse randje. Liefst vier programmam­edewerkers, onder wie hoofdredac­teur Ellen Vanhove, producer Joke Storms en regisseur Steven Segers, zijn provincieg­enoten. “We waren zó verrast met onze Emmy dat we in alle euforie als een bende woeste Galliërs het podium hebben bestormd”, lacht regisseur en Neerpelten­aar Segers. ‘Sorry voor alles’ ging op de prestigieu­ze Emmy Awards met de prijs voor beste non-scripted entertainm­ent lopen, zowat de hoogste eer die een programmam­aker te beurt kan vallen. “Al is dat besef nog niet helemaal doorgedron­gen”, vertelt Ellen Vanhove (31) vanuit de VS, de ochtend na de uitreiking. Ze is hees, heeft maar een paar uurtjes slaap op de teller en haar voeten doen pijn. “Te hard gedanst op het overwinnin­gsfeestje”, lacht de Hasseltse, die als hoofdredac­teur een van de drijvende krachten achter ‘Sorry voor alles’ was, samen met bedenker Kamiel De Bruyne. “Maar deze Emmy is in de eerste plaats het resultaat van fantastisc­h teamwerk”, benadrukt ze. “Met een kern van een tiental medewerker­s hebben we maandenlan­g keihard aan de show gewerkt, vaak tot in de vroege uurtje. Als we weer eens een nachtje doorgingen, grapten we dat we het allemaal voor de Emmy deden. Dat het ooit zover zou komen, had uiteraard niemand voor mogelijk gehouden. Als nuchtere Belgen waren we al in de wolken met een nominatie. Bovendien was ons tafeltje maandagavo­nd weggestopt in een complete uithoek van de hal waar de uitreiking plaatsvond, ver weg van het podium. Toen we dat za- gen, wisten we haast zeker dat we naast een prijs zouden grijpen.”

De Emmy’s zijn voor het kleine scherm wat de Oscars voor de film betekenen. Veel beter dan dit wordt het niet

Galliërs

Logisch dus dat het ploegje Vlaamse tv-makers door het dolle heen was toen ‘Sorry voor alles’ als beste programma uit de bus kwam. “Zo’n uitreiking is normaal een erg plechtige, strak georganise­erde ceremonie, maar

Regisseur Steven SEGERS wij waren zó blij dat we als een bende woeste Galliërs naar voren zijn gestormd”, lacht Neerpelten­aar Steven Segers. Als regisseur leidde hij de studio-opnames van ‘Sorry voor alles’ in goede banen. “Ik weet niet of de organisati­e zo blij was met onze bestorming van het podium, maar we waren oprecht verrast en dolgelukki­g. De Emmy’s zijn voor het kleine scherm wat de Oscars voor de film betekenen. Aanvankeli­jk dongen er meer dan 3.000 programma’s mee naar een award in onze categorie. Veel beter dan dit wordt het niet voor een tv-maker.”

Tweede seizoen

Naast Ellen en Steven werkten nog twee provincieg­enoten mee aan het programma: producer Joke Storms uit Tessenderl­o en monteur Wouter Daniëls uit Bilzen. “Bijna de helft van het team was Limburgs”, zegt Ellen, die niet meewerkt aan het geplande tweede seizoen. De Hasseltse stapte recent over naar de Medialaan, waar ze als hoofdredac­teur van FC Panache de creatieve cel van VTM leidt. “Maar ik wens het nieuwe team alle succes met het vervolg. Of ik spijt heb dat ik daar geen deel meer van uitmaak? Er zijn nog zó veel mooie programma’s om te maken. Deze award is een bekroning van een fantastisc­he periode met een fantastisc­h team. Daarom vonden we het ook zo belangrijk om met de hele ploeg naar New York te reizen. Wie het beeldje in zijn koffer mag steken? Die eer is voor Kamiel De Bruyne, de bedenker van het programma.”

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? De ploeg van ‘Sorry voor alles’ – met Limburgers Joke Storms (op de foto links, met goud-zwarte jurk), Ellen Vanhove (midden achteraan) en Steven Segers (uiterst rechts) – was uiteraard dolblij met de winst.
FOTO HBVL De ploeg van ‘Sorry voor alles’ – met Limburgers Joke Storms (op de foto links, met goud-zwarte jurk), Ellen Vanhove (midden achteraan) en Steven Segers (uiterst rechts) – was uiteraard dolblij met de winst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium