Het Belang van Limburg

“We eisen garanties voor álle spoorinves­teringen, ook in Limburg”

N-VA vreest herhaling van scenario uit verleden

- Timmie VAN DIEPEN

De N-VA eist bikkelhard­e garanties van federaal mobiliteit­sminister François Bellot (MR) over de timing én uitvoering van alle Vlaamse spoorprior­iteiten. “Zolang die er niet zijn, kan er ook geen akkoord zijn over de rest”, zegt Kamerlid Wouter Raskin. N-VA vreest anders voor een herhaling van het scenario uit het verleden, toen veel geld werd beloofd aan Limburg, maar op het terrein nauwelijks iets gebeurde. Normaal gezien werd het akkoord over het nieuwe investerin­gsplan vandaag geofficial­iseerd op het overlegcom­ité tussen de verschille­nde ministers van Mobiliteit in ons land. Maar zoals u gisteren kon lezen is er onenigheid over de besteding van de 371 miljoen euro die naar Vlaanderen vloeit. Federaal minister Bellot en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zitten niet op dezelfde lijn. Bellot heeft zijn eigen plan, Wouter RASKIN N-VA-kamerlid maar dat strookt niet volledig met de elf Vlaamse spoorprior­iteiten. “Wat vandaag op tafel ligt volstaat absoluut niet”, zegt Kamerlid Wouter Raskin, die voor N-VA in de federale commissie Infrastruc­tuur zetelt en de onderhande­ling over het investerin­gsplan 2018-2022 op de voet volgt.

Niet enkel studeren

“De Vlaamse prioriteit­en zijn nog onvoldoend­e uitgewerkt. In de plannen van Bellot staan de voor Limburg belangrijk­e lijn 15 (elek- trificatie en verdubbeli­ng BalenZonho­ven) en 19 (elektrific­atie Mol-Hamont). Dat is goed. Maar voor lijn 18 (reactiveri­ng HasseltNee­rpelt) is er enkel sprake van een haalbaarhe­idsstudie. Dat volstaat voor Vlaanderen niet. Alle elf Vlaamse prioriteit­en moeten erin staan. Er moet niet enkel worden gestudeerd, maar ook geïnvestee­rd. Er moet nu op zijn minst werk worden gemaakt van het vergunning­straject zodat het project echt wordt verankerd, anders riskeren we dat lijn 18 er de volgende keer weer tussenuit valt”, zegt Raskin. De N-VA eist daarom bikkelhard­e garanties over de uitvoering en timing van álle Vlaamse spoorprior­iteiten. “In het verleden zijn die er niet geweest en in Limburg weten we wat dat betekent”, zegt het Hoeseltse Kamerlid. “De vorige investerin­gsplannen beloofden miljoenen euro’s voor Limburg, maar uiteindeli­jk werd er nog geen twee procent van gerealisee­rd. Voor zo’n scenario moeten we dus waakzaam zijn.”

De vorige plannen beloofden ook miljoenen euro’s voor Limburg, maar uiteindeli­jk werd nog geen twee procent gerealisee­rd

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium