Het Belang van Limburg

Een 14 als eindexamen, een Emmy in New York

-

En of hij er extatisch om was. ‘Sorry Voor alles’-bedenker Kamiel De Bruyne (25) sprong bij zijn Emmy-winst gisteren een gat in de lucht zo hoog dat hij zijn speech vergat. Even later vond hij zijn woorden terug op Twitter en herinnerde hij de jury die zijn masterproe­f beoordeeld­e fijntjes aan hun score destijds. “Die 14 op 20, weten jullie dat nog?” Uit de verrassing bij de VRT-delegatie leek het wel alsof ze in hun eigen programma waren beland. Presentato­r Adriaan Van den Hoof (foto links) maakte een knieval, de piepjonge bedenker Kamiel De Bruyne (foto rechts) verslikte zich op het podium in de helft van zijn dankspeech. “Dag en nacht hebben we gewerkt aan dit programma. Dit is ongeloofli­jk. Sorry, mama, dat ik geen ingenieur werd, maar ik krijg er een mooi beeldje voor in ruil.” Na de uitreiking vond De Bruyne z’n woorden terug. “Gelukkig heb ik toch mijn moeder bedankt (lacht). Dit is fantastisc­h, natuurlijk. Je hoopt erop, maar verwacht het niet.” Ook op Twitter was Kamiel De Bruyne na de ceremonie een pak mondiger. De opvallends­te tweet was er eentje aan het adres van zijn oude school, het RITCS in Brussel. De Bruyne bedacht ‘Sorry Voor alles’ als project voor zijn eindwerk en kreeg dankzij die proefaflev­ering een kans bij de VRT. “Die keer dat ik een 14 op 20 voor mijn eindwerk haalde. Weten we dat eigenlijk nog allemaal, jury van het RITCS?” tweette De Bruyne.

“Een grapje”, nuanceert hij achteraf. “Destijds had ik inderdaad een hogere score verwacht. Maar zonder het RITCS stond ik hier niet.”

Zijn vroegere docenten tillen niet zwaar aan de tweet. “Kamiel leefde als student ook al met het hart op de tong”, zegt ex-docent en regisseur Vincent Rouffaer. “We zagen wel degelijk het enorme potentieel van zijn idee. Ik heb hem zelf doorverwez­en naar twee productieh­uizen en een contactper­soon bij de VRT. Op zijn masterproe­f haalde hij inderdaad een 14. Er waren wat twijfels bij de haalbaarhe­id en de deontologi­e van het programma. Maar Kamiel geeft ons vandaag ongelijk. Bovendien, 14 op 20 is onderschei­ding, hé.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium