Het Belang van Limburg

N-VA wil ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’ terug

-

VRT doet te weinig om het toerisme in Vlaanderen te promoten, vindt bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). Een alternatie­f voor het verdwenen ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’ dringt zich op, aldus de N-VA. Manuela Van Werde, gewezen presentatr­ice van ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’ en nu Vlaams Parlements­lid voor N-VA, bond gisteren in het Vlaams Parlement de kat de bel aan. Naar aanleiding van het debat over de beleidsbri­ef Toerisme brak de uit HamontAche­l afkomstige politica een lans om het programma dat in 2015 door besparinge­n sneuvelde weer op het scherm te brengen. “Ik snap nog altijd niet dat het afgevoerd is, met één miljoen kijkers. Het was de perfecte manier om Vlamingen te informeren over wat er in hun regio gebeurt en om Vlaanderen in het algemeen, zelfs België, te promoten.”

“Ontoereike­nd”

Toerismemi­nister Weyts sprong zijn partijgeno­te bij. Ook hij blijft op zijn honger zitten en wacht nog altijd op een alternatie­f voor ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’. “Wij vinden het ook ontoereike­nd wat we vandaag op de VRT zien. Het is een spijtige hij.

Bij de openbare omroep benadrukt men dat toerisme zeker een plaats heeft op de VRT. “Eén heeft met ‘Weg Zijn Wij’ net een mooie reeks gehad die het goed deed in prime time op zaterdagav­ond. Uiteraard evalueren we dit totaalaanb­od op al onze kanalen continu”, reageert woordvoerd­er Hans Van Goethem. Een gelijkaard­ige reactie bij mediaminis­ter Sven Gatz (Open Vld). Zijn kabinet beklemtoon­t wel dat toerisme promoten een opdracht is van de VRT, maar wel één die ze zelf vrij mogen invullen.(fem/b)

vaststelli­ng”, verklaarde

 ??  ??
 ?? Foto VRT ?? Manuela Van Werde presenteer­de van 1991 tot 2004 ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’.
Foto VRT Manuela Van Werde presenteer­de van 1991 tot 2004 ‘Vlaanderen Vakantiela­nd’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium