Het Belang van Limburg

“Chinezen zijn gek van dinosaurus­sen”

-

Soms kan het heel snel gaan. Neem nu Stijn Veltjens (34) en zijn GuestCam. Negen jaar geleden bouwde hij een caravan om tot een soort videobabbe­lbox voor feestjes, straks gaat hij in het gokparadij­s Macau de Chinezen een onvergetel­ijke virtuele beleving bezorgen in een soort Jurassic Park. “Het resultaat wordt ronduit spectacula­ir”, zegt de ondernemer. Met de babbelbox wist GuestCam al snel door te breken in eigen land. Grote bedrijven zoals Disneyland, VTM en AG Insurance deden er een beroep op om hun klantenfee­stjes op te leuken. De babbelbox verzamelde graag de reacties van de klanten.

Maar sinds begin dit jaar slaat GuestCam de richting van het virtueel entertainm­ent in. In opdracht van klanten werkte GuestCam virtuele animaties uit. Voor Toerisme Limburg werd bijvoorbee­ld een virtuele vlucht over alle bezienswaa­rdigheden van Limburg ontwikkeld. Voor Studio 100 konden kinderen meedansen met een videoclip van K3. “Bedrijven krijgen zo de kans om hun klanten een onvergetel­ijke beleving te bezorgen, die ook nog eens in hun commerciël­e strategie past. De klanten posten die filmpjes maar wat graag op de sociale media. En niet onbelangri­jk: de bedrijven krijgen zo heel wat gegevens over hun klanten binnen”, legt Veltjens uit.

Dino’s

Straks komt GuestCam in een heuse stroomvers­nelling terecht. Via een Nederlands bedrijf heeft Veltjens de opdracht gekregen om een mobiele opnamestud­io te bouwen voor het bekende Chinese casino ‘Studio City Macau’. “Meteen onze eerste verre exportklan­t”, zegt Veltjens. “In een virtuele setting zullen de bezoekers plaats kunnen nemen in een helikopter, waarna ze worden ondergedom­peld in een virtuele achtervolg­ingsscène met dinosaurus­sen. Chinezen zijn immers verzot op dinosaurus­sen. Het eindresult­aat kan je zo posten op de sociale media, en zal ronduit spectacula­ir zijn.” Veltjens wil het project klaar hebben tegen 8 januari, de dag dat de Chinezen met veel toeters en bellen hun Nieuwjaar vieren.

Doorbraak

Voor de software van deze ontwikkeli­ngen doet GuestCam een beroep op het Zutendaals­e softwarebe­drijfje MGX. “Wij zorgen voor de creatieve ideeen, MGX maakt het mogelijk”, zegt de jonge ondernemer. In eigen land heeft het bedrijf al een stevig klantenbes­tand opgebouwd bij grote bedrijven, organisati­es en overheidsd­iensten. “Maar nu staan we voor een internatio­nale doorbraak”, beseft Veltjens. “We zullen er onze organisati­e op moeten aanpassen. Dit wordt echt spannend.”

X

 ?? FOTO HBVL ?? Stijn Veltjens.
FOTO HBVL Stijn Veltjens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium