Het Belang van Limburg

Met dank aan de hond van Heynckes

Sinds de 72-jarige coach terugkeerd­e uit pensioen won Duitse recordkamp­ioen acht wedstrijde­n op rij

-

Meer dan vier jaar was hij van het voetbalton­eel verdwenen. Maar de liefde voor Bayern München was groot genoeg om op 72-jarige leeftijd terug te keren uit zijn pensioen. En kijk: sinds zijn komst won Bayern al zijn wedstrijde­n. Jupp Heynckes is - in wat nu echt zijn laatste kunstje moet worden - goed op weg naar zijn vierde titel als trainer van Bayern. En dat met een ploeg die tot voor zijn komst nog als los zand aan elkaar hing.

Mijn vrouw en dochter vonden dat ik het moest doen. En mijn hond blafte ook twee keer, dus dat betekende dat ik niet meer mocht twijfelen

Jupp HEYNCKES over zijn

terugkeer naar Bayern met de spelers. “Hij is met iedereen individuee­l een lang gesprek aangegaan”, zegt Hummels. “Het is fantastisc­h dat we nu exact weten wat hij van ons verwacht en hoe hij het voetbal ziet.”

Het gebrek aan communicat­ie was een verwijt aan Ancelotti. “Vandaag hebben ook de spelers die niet spelen het gevoel dat ze betrokken worden bij het gebeuren”, zegt Niedderer. “Heynckes heeft de basisprinc­ipes aangepakt. Onder Ancelotti was de kritiek van de spelers dat er niet hard genoeg werd getraind en dat de opwarming amper vijf minuten duurde. Heynckes is meer en harder gaan trainen en laat de jongens specifieke­r werken.” Met die acht zeges op acht wedstrijde­n tot gevolg. Het zorgt ervoor dat het toekomstig­e standbeeld van Heynckes aan de Allianz Arena alweer met wat centimeter­s is gegroeid. “Sinds de treble in 2013 heeft Heynckes een godenstatu­s bij Bayern, maar momenteel heeft iedereen het gevoel dat zijn aura nog wat groter wordt”, zegt Niedderer. “Zijn imago is ook helemaal veranderd. In de jaren tachtig-negentig vonden de mensen hem een wat nukkige kerel. Vandaag is hij een pak meer ontspannen en maakt hij zelfs mopjes tijdens zijn persconfer­enties. Het was voor hem een risico om na die treble terug te keren naar Bayern. Het kon zijn reputatie helemaal neerhalen, maar wat blijkt: hij wordt alleen maar populairde­r.” Met straks in mei opnieuw een titel - en wie weet wat nog meer? - bij zijn laatste kunstje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium