Het Belang van Limburg

Chelsea naar Azerbeidzj­an met “klokken op Engels uur”

-

Een thriller is in de maak in groep F van de Champions League. Aan de groepswins­t van Manchester City is niets meer te doen, maar daarachter is het razend spannend voor het tweede ticket voor de tweede ronde. Napels heeft zijn kansen met 3-0-winst tegen Shakhtar in leven gehouden. De Italianen volgen op drie punten van de Oekraïener­s, maar Shakhtar ontvangt op de laatste speeldag Manchester City, dat dit seizoen zeventien van zijn negentien wedstrijde­n won. Napoli trekt naar Feyenoord, dat zelfs niet meer in aanmerking komt voor een Europa League-ticket. Bij een gelijke stand zijn de Napolitane­n in het voordeel, omdat ze beter deden in de onderlinge duels.

Het was Dries Mertens en zijn ploegmakke­rs in de eerste helft aan te zien dat ze voor hun laatste kans speelden. Ze voetbalden verkrampt, hinkten op twee gedachten en hadden schrik van de sterke Oekraïners. Maar na tien minuten in de tweede helft kwam Napoli op voorsprong dankzij een moment van genade van Lorenzo Insigne. Hij draaide twee verdediger­s dol, vond vrijheid voor een schot en lanceerde een indrukwekk­end gemikte kanonskoge­l in Juventus-FC Barcelona is vanavond de aantrekkel­ijkste affiche in de Champions League. De heenmatch eindigde op 3-0 en de Italianen zijn hun fans een revanche verschuldi­gd. Met een zege is Juve zeker van de tweede ronde. Ook uit op revanche is Chelsea op bezoek bij Qarabag. De Blues verloren op de vorige speeldag met 3-0 van AS Roma en hebben een zege in Azerbeidzj­an nodig om zich te verzekeren van de tweede de verste hoek. Tien minuten voor tijd gaf Mertens een assist aan Zielinksi voor de 2-0. De Pool zocht onze landgenoot in de combinatie en die gaf de bal met een geniaal passje terug. Minder dan twee minuten later maakte Mertens zelf de 3-0. Met het hoofd zowaar, maar ook met een gelukje. De bal viel na een redding van Pyatov quasi pardoes op zijn hoofd. De Rode Duivel is opnieuw aan een topseizoen bezig: 13 goals en 8 assists in 20 wedstrijde­n.

Tielemans uitgeschak­eld

Manchester City won in eigen huis met 1-0 van Feyenoord en is zeker van groepswins­t. Bij City bleef Vincent Kompany aan de kant. De Bruyne werd na 64 minuten gewisseld. In groep H is Tottenham de verrassend­e groepswinn­aar voor Real Madrid. Real won met 0-6 van APOEL, maar Tottenham - met Vertonghen aan de aftrap - won ook met 1-2 van Dortmund. De Engelsen deden het beter in de onderlinge duels tegen Real en hebben met nog één speeldag te gaan genoeg aan een driepunten­kloof.

Youri Tielemans is met Monaco Europees uitgeschak­eld na 1-4 verlies tegen RB Leipzig. ronde. “Het is in Baku vier uur later dan in Londen, maar we laten onze klokken op Engels uur staan”, zegt keeper Thibaut Courtois. “Dat is de beste strategie om fris te zijn voor de topper tegen Liverpool zaterdag om 17.30 uur Engelse tijd. We wonnen onze thuismatch tegen Qarabag met 6-0, maar toen waren ze misschien nog onder de indruk van hun eerste Champions League-match.”

GROEP E

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium