Het Belang van Limburg

“Klankbord op sportief vlak”

Herman Nijs maakt weer deel uit van raad van bestuur

- Marnik GEUKENS

De raad van bestuur van KRC Genk bestaat weer uit vijf leden. Naast het officialis­eren van de coöptatie van Roland Reynders, die de band met de supporters onderhoudt, werd ook Herman Nijs maandagavo­nd met meer dan twee derde van de stemmen verkozen. “Ik zal de sportieve portefeuil­le opnieuw opnemen en als klankbord proberen te functioner­en van Dimitri de Condé en Dirk Schoofs, die ik beiden heel hoog inschat”, zegt Nijs. Voorzitter Peter Croonen verwelkomt de uitbreidin­g van de raad van bestuur. “We zijn verkozen voor een lange periode (zes jaar) en er ligt op verschille­nde vlakken veel werk op de plank”, zegt hij. Ei zo na werd ook een zesde bestuursli­d verkozen. Ondernemer Luc Lormans strandde echter op twee stemmen van de vereiste tweederdem­eerderheid. “Dat is jammer, omdat we graag iemand hadden om de commerciël­e cel te ondersteun­en. Daarvoor had Luc het perfecte profiel. Ik zal me daar nu meer mee bezighoude­n”, aldus Croonen.

Palmares

De Genkse voorzitter blikt terug op de vorige twee legislatur­en. “In die acht jaar speelden we vijf keer play-off 1, pakten we de titel en twee bekers en werkten we zes Europese campagnes af. Bovendien werd de stijging met 32 miljoen van het eigen vermogen van de club mede door de sportieve werking gecreëerd. Dat is een mooi palmares. Aan onze structuur verandert overigens niets. De sportieve commissie wordt geleid door Dimitri de Condé en telt alleen profession­als, Herman heeft een stimuleren­de en controlere­nde functie. Net zoals dat voor alle bestuurder­s op andere vlakken geldt.”

“Ik heb even getwijfeld om me opnieuw kandidaat te stellen”, reageert Herman Nijs zelf. “Het was een half jaar geleden niet prettig Trossard op weg terug - Een controle-echo bracht gisteren goed nieuws voor Leandro Trossard, die vandaag nog een krachtmeti­ng ondergaat. Blijkt daaruit dat zijn quadriceps voldoende is aangesterk­t om zwaarder belast te worden, dan schijnt er voor hem eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Op Berge is het nog iets langer wachten, Dewaest zet flinke stappen vooruit en mag mikken op een rentree na de winterstop.

Geen Schrijvers en Heynen - Siebe Schrijvers en Bryan Heynen ontbraken gisteren op de groepstrai­ning. Zij kregen een lichte tik in Waregem en hadden om één stem tekort te komen om herkozen te worden. Uiteindeli­jk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik werd in 2008 jeugdvoorz­itter en stapte een jaar later als ondervoorz­itter mee in de nieuwe bestuurspl­oeg van Herbert Houben. Ik heb me in al die jaren met de sportieve cel beziggehou­den en wil ook graag een klankbord zijn voor Dimitri de Condé en Dirk Schoofs. Ik schat hen heel hoog in, we hebben ook een goeie band. Zij waren maandag de eersten om me te felicitere­n.” bovendien een intensieve week met de nationale beloften achter de rug. Uit voorzorg kregen ze een aangepast programma.

Zebli weer in duel - Pierre Désiré Zebli ging wel voluit. De centrale middenveld­er, die al vier maanden herstelt van een zware oogblessur­e, moet de duels niet meer schuwen. Ook met zijn zicht gaat het de betere kant uit, het is nu afwachten wanneer hij opnieuw wedstrijdr­itme kan/mag opdoen bij de beloften. Samen met Karelis en Colley, die zondag respectiev­elijk invielen en geschorst toekeken, kreeg Zebli nog een stevig toemaatje op het eind van de training.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium