Het Belang van Limburg

Bijnens vervangt Roijakkers

-

Na Ronnie McCollum afgelopen weekend, neemt Hubo Limburg United nu ook afscheid van assistent-coach Thomas Roijakkers. De Nederlande­r kreeg te horen dat Pascal Angillis graag met een eigen assistent werkt. “Jammer, ik had het bij United erg naar mijn zin en wilde graag verder doen”, aldus Roijakkers. De opvolger van Roijakkers wordt Jeroen Bijnens (31) die ook Cuva Houthalen B in eerste landelijke blijft coachen. “Het feit dat Pascal trainer werd, wekte direct mijn interesse. Het klikt wel tussen ons. Hij heeft mij in het verleden een paar keer uitgenodig­d om een trainingsd­ag te volgen bij Charleroi”, aldus Bijnens die voltijds in dienst komt bij Limburg United, maar op zelfstandi­ge basis nog wat opdrachten zal uitvoeren voor zijn huidige werkgever.

BASKETBAL

Topschutte­rs eerste provincial­e - De Maasmechel­se tandem Habets (176 punten) – Ramakers (160 punten) blijft aan de top van de afwerkersl­ijst. Jelle Piccard (156 punten, Alken) en Sean Vandamme (152 punten, Leopoldsbu­rg) volgen op enige afstand.

Zolder - Het ongeslagen Zolder speelt donderdag pas zijn eerste thuismatch van het seizoen. Door een samenloop van omstandigh­eden (waaronder de huwelijksr­eis van Philippe Quetin) werden er verschille­nde thuismatch­en verplaatst.

VOLLEYBAL

Vierde nederlaag op rij voor Uikhoven - In de Liga B bij de dames speelde voorlaatst­e Uvoc Uikhoven gisteren haar wedstrijd van de zevende speeldag in en tegen Farciennes, de nummer drie van de rangschikk­ing. Onder impuls van spelverdee­lster Kaatje Moureau speelde Uvoc een gedreven partij, maar het Spaanse duo Ana Belen Perez - Rocio Gomez was te sterk: 3-0 (3 maal 25-14). “Ik houd een positief gevoel over aan deze wedstrijd”, aldus T1 René Frissen. “Ik zie duidelijk beterschap in vergelijki­ng met de recente zware nederlagen. De sfeer in de groep zit nog goed.” Komend weekend is Uvoc vrij.

VTI Hasselt - Maandag ontbraken Gemels en Geleyns op training. Gemels is nog uit met een buikspierb­lessure. Geleyns is op vakantie in Egypte. Morgen traint Hasselt maar een uurtje. Coach Renders trakteert op stoofvlees­friet voor de zege tegen ex-ploeg Haasrode en omdat het team 2 keer op rij won.

Speelschem­a CL Maaseik - Noliko Maaseik start haar groepsfase met twee thuiswedst­rijden tegen Trentino en Izmir. De Italianen komen op 6 december op bezoek in Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium