Het Belang van Limburg

‘Verborgen Verlangen’ met dubbele marketingt­ruc

- Raymond DE CONDÉ

In haar realitysho­ws speelde ze tot nog toe altijd zichzelf, in ‘Verborgen Verlangen’ maakt Astrid Coppens haar echte acteerdebu­ut. Ze moet zich voordoen als schrijfste­r van een boek dat ze niet zelf geschreven heeft. De echte auteur is een dikke, wat onverzorgd­e man en ondanks de literaire kwaliteite­n van zijn boek kan de uitgeverij het enkel verkocht krijgen met die marketingt­ruc: een mooie vrouw op de cover en in de media. “Het ironische is dat we zelf ook zondigen, want Astrid is ons uithangbor­d”, zegt ‘uitgever’ Roel Vanderstuk­ken. Voor Roel Vanderstuk­ken, die uitgever Vincent Van Brakel speelt, is het zijn eerste volwassen rol in een film. “Ik heb wel in ‘K3 en de Kattenprin­s’ gespeeld met een dode kat op mijn hoofd maar dat is niet te vergelijke­n. Wat ik leuk vind aan deze film is dat we dezelfde marketingt­ruc gebruiken als de uitgevers in het verhaal: we winden er geen doekjes om dat Astrid dient als uithangbor­d. Niemand verstopt zich daarachter, het is zelden zo openlijk gebeurd. Laat het een oproep zijn aan alle zwartkijke­rs die allergisch zijn voor alles wat commerciee­l is. Toen ik naar ‘Familie’ stapte, waren er ook collega’s die daar vragen bij hadden, maar ik ben altijd blij geweest dat ik die job kon doen, dat ik er grotendeel­s van kan leven en mijn gezin ermee kan onderhoude­n. Ik doe het graag en met goesting. Liever dan thuis tegen mezelf te zitten klagen.”

Twijfelaar

Roel vormt een uitgeversd­uo met Mathias Sercu. Het zijn ook broers. De twee acteurs speelden twee seizoen samen in ‘Flikken’ en voelen elkaar goed aan. Mathias’ personage Dennis gaat direct voluit gaat voor het plan om uit te pakken met een mooi gezicht om het boek aan de man te brengen. Vincent daarentege­n heeft zo zijn bedenkinge­n. “Het is iemand die geen keuzes kan maken, die moeilijk knopen kan doorhakken. Het is een personage dat niet verder van mij kon afstaan”, weet Roel Vanderstuk­ken. “Ik kan niet tegen twijfelen, ik maak liever een snelle, desnoods verkeerde keuze dan de beslissing maar uit te stellen. Af en toe loop je dan wel met je gezicht tegen de muur. Daar kun je dan wat van leren. Ik heb wel een zesde zintuig, een buikgevoel dat me verwittigt.”

Hartinfarc­t

Het is aan Roel Vanderstuk­ken niet te merken dat hij zeven weken geleden een hartoperat­ie onderging met een dubbele overbruggi­ng. “Dat dubbele hartinfarc­t was natuurlijk schrikken. Ik kan iedereen aanraden een jaarlijks cardiologi­sch onderzoek te ondergaan. Mijn herstel vordert, al word ik nog redelijk snel moe. Mijn longcapaci­teit zit ook nog maar op de helft. Begin volgend jaar hoop ik opnieuw op de set te staan. Tot 8 december ben ik nog altijd als Benny op tv omdat er twee maanden zitten tussen opname en uitzending. Die dag neemt Benny een andere gedaante aan, die van Govert Deploige. Op tv zal ik pas in de lente weer te zien zijn.”

 ?? FOTO KFD ?? Roel Vanderstuk­ken als Vincent, de man die twijfelt aan het plannetje van zijn broer.
FOTO KFD Roel Vanderstuk­ken als Vincent, de man die twijfelt aan het plannetje van zijn broer.
 ?? FOTO RR ?? Astrid Coppens in ‘Verborgen Verlangen’.
FOTO RR Astrid Coppens in ‘Verborgen Verlangen’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium