Het Belang van Limburg

“We zijn één grote familie”

Limburgse broers doen licht en geluid van Night of the Proms, vrouw Kirsten speelt altviool

- Raymond DE CONDÉ FOTO HBVL

Sounddesig­ner Patrick Demoustier (links), zijn vrouw Kirsten Dewitte, altviolist­e in het Proms-orkest, en zijn broer Olivier, die het licht doet.

Vandaag heeft de Belgische première van Night of the Proms plaats in de Ethias Arena, met op de affiche namen als Mel C, Joss Stone en Emily Bear. Aan de productie werken ook enkele Limburgers mee, zoals twee broers van de bekende cameraman Daniel Demoustier (55): Patrick (54) doet het geluid, zijn vrouw Kirsten zit in het orkest als altviolist­e en jongste broer Olivier (49) doet het licht. Alle drie maken ze al jaren deel uit van Night of the Proms, een van de grootste producties in Europa. Gisteren hadden ze de eerste voorstelli­ng in Rotterdam, vandaag staan ze in Hasselt en vanaf morgen in Antwerpen. “We zijn één grote familie”, zegt Kirsten. “De Proms zijn ieder jaar een unieke ervaring op het gebied van sfeer en muzikalite­it. Toeren schept een band. Alles samen is het een circus van 250 mensen dat zich bijna dagelijks van de ene stad naar de andere verplaatst. Vorig jaar waren we met elf trucks op de baan. In Antwerpen spelen we vier avonden en daarna trekken we door Duitsland, bijna elke dag spelen we in een andere stad. Nu duurt het avontuur een maand, vroeger zelfs drie maanden. Iedereen kijkt ernaar uit. We hebben een vijftal repetities achter de rug. De voorstelli­ng in de Ethias Arena zal een beetje anders zijn dan dinsdag in Rotterdam. De internatio­nale artiesten, onder wie natuurlijk ook ouwe getrouwe John Miles, spelen overal, maar in Hasselt en Antwerpen komen er Belgische artiesten bij: Isabelle A, Johannes Genard, Blanche en ook Thomas Vanderveke­n in het kader van zijn project ‘Thomas speelt het hard’ (voor de gelijknami­ge Canvas-reeks, nvdr.).”

Simple Minds

Patrick Demoustier werkt al 21 jaar voor Night of the Proms. “Ik heb lang voor Axelle Red, Gorki, Arno, Kane en Simple Minds gewerkt. Momenteel werk ik vooral voor de Nederlands­e groep BLØF. Ik ben sounddesig­ner op Pukkelpop, Rock Werchter, Graspop en tijdens concerten in het Sportpalei­s. De Proms zijn een uitdaging door de combinatie van pop en een groot symfonisch orkest.”

Olivier, de jongste van de broers Demoustier, staat in voor de belichting en dat mag u ruim interprete­ren: “Het licht, de videoconte­nt, de plaatsing van de livebeelde­n en de (de bewegende elementen). Al het visuele wordt door mij aangestuur­d.”

Na de show blijft Kirsten nog doorgaan. “Dan speel ik met de Zolderse Italianen Rocco en Arthuro op de VIP Afterparty. Dat is ambiance tot in de vroege uurtjes. Heel vermoeiend, maar je krijgt er toch ook veel energie van.”

Xmotion ‘Night of the Proms’, Ethias Arena, 20.30 uur; www.teleticket­service.com

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium