Het Belang van Limburg

Hof van Cassatie bevestigt 12 jaar cel voor pizzabakke­r

-

HEUSDEN-ZOLDER - De straf van 12 jaar cel voor pizzabakke­r Gennaro Bartolomeo (46, foto) uit Heusden-Zolder blijft behouden. Dat heeft zopas het Hof van Cassatie in Brussel bevestigd.

Ook voor het tiental andere veroordeel­den dat naar Cassatie trok, verandert er niets aan hun straf. Enkel boekhouder Vezio Di Passio (63) bekwam een doorverwij­zing naar het Brussels hof van beroep waardoor een rechter helemaal opnieuw moet oordelen over een mogelijke straf. Eerder kreeg hij vijf jaar. Bartolomeo werd schuldig bevonden aan grootschal­ige drugssmokk­el van Zuid-Amerika naar Europa van minstens 242 kilo cocaïne. De zaakjes bedisselde de veertiger hoofdzakel­ijk vanuit zijn pizzeria in Bolderberg, die nog altijd open is. Zijn grootste ‘partner in crime’, de Colombiaan­se Marlène Araujo-Gomez (58) – alias La Tia of de tante – zit al enkele jaren achter de tralies en is eveneens tot

12 jaar cel veroordeel­d.

Uber verzweeg dat 57 miljoen klanten gehackt werden

Bijna een jaar geleden hebben hackers de gegevens van ongeveer 57 miljoen klanten van Uber gestolen. Maar pas dinsdag maakte de taxi-app de diefstal voor het eerst bekend.

Het gaat om namen, mailadress­en en telefoonnu­mmers van Ubergebrui­kers in de hele wereld. De hackers kregen ook toegang tot de gegevens van ongeveer 7 miljoen Uberbestuu­rders. Volgens de app zijn evenwel geen kredietkaa­rtgegevens of informatie over ritten gestolen.

Uber geeft toe dat noch de overheid, noch de betrokkene­n geïnformee­rd zijn. Aan de hackers betaalde het bedrijf 100.000 dollar (ongeveer 85.000 euro) om de gestolen data te vernietige­n. Uber gaat ervan uit dat de informatie niet gebruikt is. De hackers kregen toegang tot de gegevens via een slecht beveiligde databank. Uber-veiligheid­schef Joe Sullivan wordt deze week ontslagen, zegt Uber nog.

 ?? FOTO PHN ?? Gennaro Bartolomeo
FOTO PHN Gennaro Bartolomeo

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium