Het Belang van Limburg

Achel stunt en speelt in de halve finales tegen Maaseik

Ontketend Achel stoot verrassend door naar halve finales

- Lars AUSSEMS

Achel heeft voor een onvergetel­ijke stunt gezorgd. Nadat de heenmatch werd verloren (2-3), klopte een beresterk Avoc in het hol van de leeuw Zoersel in drie sets. Nu volgt een Limburgse halve finale tegen Maaseik. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Die halve finale is een geweldige beloning”, aldus een trotse coach Jan Meertens. Zoersel maakte afgelopen weekend in de hoogste klasse geen al te beste beurt thuis tegen Haasrode-Leuven (0-3-verlies), en ook gisteren startte het te mak. Achel was wel scherp. Al snel had het een kloofje beet. Bontje vormde prima blocks met Verschuere­n, Van de Loo en Polman. Avoc zou deze wedstrijd maar liefst 14 killblocks afleveren. Ook de Achelse opslagen waren van niveau, een probleem nog vorige week. Achel stoomde door naar winst in de belangrijk­e eerste set. “Op alle onderdelen presteerde­n we beter dan vorige week”, zagen ook kapitein Tim Verschuere­n en coach Jan Meertens.

Set twee was nog maar net begonnen of er stond al 0-3 op het bord. Droomstart. Zoersel leek aangeslage­n en vroeg een time-out aan. De goede Oprins en De Vriese hielden Zoersel even in de race. Maar Avoc maakte minder fouten, Gabriel leidde de aanvalskra­chtige Limburgers. De bezoekers pakten een tweede kloofje, en gaven dat niet meer af. Bontje blokte en scoorde vlot (13-17). Zoersel stuikte in elkaar, Polman werkte wondermooi af voor maar liefst 17-25. De thuisploeg kreeg een mokerslag, een ontketend Avoc was op weg naar een verdiende stunt. Wie had dat gedacht na de 2-3 uit de heenmatch?

Thriller

In set drie leek het alsof de thuisploeg de kelk tot op de bodem moest ledigen. In een mum van tijd stond het 1-7. Maar Zoersel keerde terug. Het werd een thriller. Bij 21-20 leverde geweldig verdedigen­d werk van Achel met onder meer libero Brouns de gelijkmake­r op. Schouren sloeg nadien het matchpunt hard op het blok, bal buiten. (23-25).

Een geweldige teampresta­tie en stunt, waarmee Achel tegen een zwak Zoersel liet zien dat het thuishoort in de hoogste afdeling van het Belgische volley. Nu volgt een halve finale tegen Maaseik, en staat er dus sowieso een Limburgse ploeg in de finale van de beker. Propaganda voor het Limburgse volleybal. “Vorige week was niet iedereen op niveau, nu waren we top. Een halve finale tegen Maaseik is voor het team en de club een fantastisc­he beloning. We moeten ervan genieten. Noliko zal ons alvast niet meer onderschat­ten zoals vorig jaar”, aldus een trotse coach Meertens. Ook passeur Verschuere­n wist met zijn geluk geen blijf. “Wat een mooie stunt. We wisten dat het héél lastig zou worden. Dat we met 0-3 winnen maakt het des te leuker. Iedereen kijkt nu al uit naar de derby met Maaseik, al hebben we eerst wel een klein feestje verdiend.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bontje was net als vorige week één van de sterkhoude­rs.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bontje was net als vorige week één van de sterkhoude­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium