Het Belang van Limburg

Hazard best scorende Belg ooit op kampioenen­bal

-

Rode Duivel Eden Hazard zette Chelsea op weg naar de kwalificat­ie met een doelpunt en een assist. Zijn goal op Qarabag, vanop de stip, was zijn achtste in de Champions League. Daarmee is hij de best scorende Belg ooit op het kampioenen­bal. Hij troeft Wesley Sonck en Dries Mertens – dinsdag nog aan het kanon – af. Maar het was vooral zijn assist op Willian waarvoor Hazard bejubeld werd. Met een heerlijk hakje in de zestien zette hij de Braziliaan op weg naar de 2-0. Na 65 minuten mocht hij rusten, met het oog op de topper van zaterdag op Liverpool. Het werd nog 4-0. Batshuayi ontbrak met een voetblessu­re.

In dezelfde groep won Atlético Madrid van AS Roma. Radja Nainggolan bracht Roma bijna op voorsprong, maar hij schoot op de paal. Griezmann scoorde vervolgens aan de overkant, toen Yannick Carrasco net gewisseld was. Het werd nog 2-0, maar ondanks de nederlaag blijft Roma in polepositi­on voor de 1/8ste finales. Het ontvangt nog Qarabag, Atlético moet naar Chelsea. Manchester United liet na om zich te plaatsen. De ploeg van Mourinho, met Romelu Lukaku 90 minuten op het veld, verloor zowaar met 1-0 op het veld van Basel na een late goal van Lang. Man U blijft wel vrij zeker van kwalificat­ie, want het moet nog tegen CSKA en won de heenmatch met 1-4. De Russen moeten nu dus beter doen.

Odjidja scoort

De topaffiche was die tussen Juventus en Barcelona, die zich allebei nog moesten plaatsen. Met Messi aanvankeli­jk op de bank (naast Thomas Vermaelen) viel er weinig te beleven. Barça had uiteindeli­jk genoeg aan een draw. Juve moet Sporting nog afhouden op de slotspeeld­ag. Dat klopte Olympiakos vlotjes met 3-1. De goal van Vadis Odjidja kwam te laat.

 ?? FOTO REUTERS ?? Eden Hazard zit al aan acht goals in de Champions League.
FOTO REUTERS Eden Hazard zit al aan acht goals in de Champions League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium