Het Belang van Limburg

De Roeck is aan zet

-

IS HET TIJD VOOR EEN KEEPERSWIS­SEL?

Lucas Pirard slikte liefst elf tegendoelp­unten in drie matchen. Vier stuks in Brugge, vier tegengoals thuis tegen Eupen en vorige zaterdag opnieuw drie treffers in Kortrijk. De fans van STVV stelden hun doelman op de sociale media voor het eerst in vraag. Vooral ook omdat de ervaren Kenny Steppe staat te popelen om over te nemen.

Onze mening: NEEN

Steppe kan een uitstekend­e doelman zijn, maar Pirard nu aan de kant schuiven, is onterecht. Pirard presteerde niet overtuigen­d, maar hij ging niet zwaar in de fout bij één van de tegengoals. De jonge doelman zette het voorbije jaar enorme stappen vooruit en was de eerste helft van het seizoen zeker van grote waarde voor STVV. Tegen Moeskroen en Oostende hield hij nog de nul. Hij was ook belangrijk in de toppers tegen Gent, Anderlecht, Standard en Gent. De Luikenaar verdient krediet.

MOET ER OP ANDERE POSITIES GEWISSELD WORDEN?

Elton Acolatse kreeg in Kortrijk de voorkeur op Botaka op de flank. Antunes bleef staan als linkerflan­kverdedige­r en De Norre werd verrassend naar rechts verschoven.

Onze mening: JA

Sascha Kotysch laat centraal in de verdedigin­g een grote leegte achter. Hij doet er alles aan om na de winterstop weer fit te zijn.

Ook al kan Antunes er, net als Pirard, weinig aan doen dat STVV in drie partijen elf tegengoals kreeg. Toch zien we op links liever De Norre en op rechts Kitsiou.

Kitsiou maakte dan wel enkele fatale fouten. Hij heeft recht op een nieuwe kans, omdat hij net nog dat tikkeltje extra verbetenhe­id brengt om STVV mee over de streep te trekken. De Griek moet natuurlijk wel topfit zijn. Net als collega’s Charisis en Jordan Botaka, die de verdedigin­g een flinke hand kunnen helpen. Het zijn allebei spelers die negentig minuten lang hun verdedigen­de taken uitvoeren. Antunes en Acolatse hebben wel veel in hun mars, maar de ploeg kwam er nog niet mee vooruit.

MOET ER EEN VASTE STRAFSCHOP­NEMER KOMEN?

Jonathan Legear was de uitblinker tegen Kortrijk, maar hij miste wel een belangrijk­e strafschop.

Onze mening: JA

De Kanaries weten vooraf nooit wie de penalty zal trappen. Boli en Legear lijken door de groep wel aanvaard te zijn als eerste keuze, maar duidelijke afspraken zijn er niet. ‘Wie zich goed voelt, trapt’, klinkt het.

Charisis meldde zich op die manier tegen Moeskroen klaar voor de dienst, maar Boli liet hem toen niet begaan en miste vervolgens zelf. Tegen Eupen trof Boli - met wat geluk - wel raak. Zaterdag tegen Kortrijk mocht Legear zijn kans gaan, maar ook hij scoorde niet. De Petter en Antunes hebben zeker ook de traptechni­ek en juiste focus om een strafschop succesvol om te zetten. Volgens ons zou het een betere oplossing zijn om vooraf duidelijke afspraken te maken over wie de penalty’s mag trappen. Vetokele aan de beterhand - Igor Vetokele zit stilaan in de laatste rechte lijn van zijn revalidati­e na een hardnekkig­e voetblessu­re. Vrijdag doet hij allicht een klein deel van de groepstrai­ning mee. De wedstrijd tegen Lokeren komt nog te vroeg. Mogelijk haalt de Angolese Belg de match in Moeskroen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium