Het Belang van Limburg

Maaseik komt niet in de problemen

-

De terugwedst­rijd in de kwartfinal­e van de Beker van België werd voor Noliko Maaseik zoals verwacht een koud kunstje. Waremme, dat in de competitie nog met 2-3 was komen winnen in de Steengoed Arena, slaagde er niet in om de 1-3-nederlaag van de heenwedstr­ijd goed te maken. Maaseik won vlot met 3-0 en mag zich opmaken voor een boeiende bekerderby tegen Achel. De bezoekers gingen in de eerste set goed mee tot 14-12. Maar dan schakelde Maaseik, bij wie kapitein Maan de hele wedstrijd op de bank bleef en tweede libero Dumont ziek op de sofa lag, een versnellin­g hoger. Setter Blankenau serveerde andermaal sterk, in de aanval was het Rychlicki die bal na bal naar de grond sloeg. Via 1715 ging het in één ruk naar 25-15. Ook in set twee slaagde Waremme er niet in om een vuist te maken. Onder impuls van Bruno sloeg Maaseik een kloofje na de eerste technische time-out. Blankenau bediende regelmatig het middencomp­artiment, waar Tammemaa en Mijatovic vlot tot scoren kwamen. Door een Luikse opslagmiss­er bij 24-20 kreeg Noliko de tweede set én de kwalificat­ie op een presenteer­blaadje.

Met Van Heyste in plaats van Blankenau aan de pass startte Noliko aanvankeli­jk slordig aan het derde bedrijf: 1-4. Maar goed serveerwer­k van Rychlicki en enkele blocks van het duo Van Heyste-Tammemaa herstelden snel het evenwicht. Net voor de tweede time-out sloeg de thuisploeg, bij wie Gevert Cox was komen aflossen, het beslissend­e kloofje: 16-13. Met Van Heyste aan de opslag bouwde Maaseik die voorsprong nog verder uit. In de slotfase gunde coach Banks Ahyi en Sighinolfi nog wat speelminut­en. Tammemaa entertaind­e het publiek nog wat met een spectacula­ire opslagmiss­er. Een ace van Gevert beklonk uiteindeli­jk de 3-0-overwinnin­g.

“We hebben solide gespeeld”, aldus Nicolas Bruno na afloop van de wedstrijd. “Alle spelers zijn in vorm. Ondanks enkele wissels daalde de kwaliteit van ons spel niet. We hebben de laatste weken veel van elkaar geleerd en ik heb het gevoel dat we nu allemaal op dezelfde golflengte zitten. Achel in de halve finale? Dat zal een moeilijke wedstrijd worden. Vorig jaar wonnen we daar met 1-3,, maar Achel maakte het ons toen behoorlijk lastig. Dat zal deze keer niet anders zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium