Het Belang van Limburg

Monument Marc Kosten stopt bij RP Products

- Luc ERALY

Marc Kosten gooit de handdoek bij RP Products. Dat is bij de club aangekomen als een donderslag bij heldere hemel. Best begrijpeli­jk als je weet dat Kosten liefst 36 jaar trouwe dienst heeft bij de club waarvan de laatste vier seizoenen als trainer. “Er zijn zaken gebeurd die niet door de beugel kunnen”, zo hult hij een wazige schim over zijn vertrek. “Mijn echtgenote hielp trouwens al achttien jaar in de kantine. Maar hier houdt het op voor ons, alhoewel je maar nooit weet natuurlijk.”

“We hebben aan zijn mouw getrokken om toch op zijn beslissing terug te komen, maar helaas tevergeefs”, sakkert voorzitter Tony Elsen. “Dat hij er als trainer de brui aan geeft, dat begrijp ik. Maar iemand die bij de club in al die jaren ooit speler, veldtraine­r, secretaris en recent hoofdcoach is geweest, vervang je niet in een handomdraa­i.”

Hoe dan ook, zijn functie als coach is overgenome­n door Chris Feyen, ex-speler van RP Products en in de periode voor Marc Kosten al vier jaar hoofdtrain­er van de Heusdenare­n. “Als iedereen fit blijft, moeten we ons in de competitie in de top drie kunnen nestelen en voluit onze kans gaan in de beker”, kijkt hij vooruit.

“Nu ja, uiteindeli­jk gaat het bij ons toch vooral om het voetbalple­zier”, relativeer­t voorzitter Elsen. “Wij doen het met jongens uit eigen streek en wij hengelen niet naar spelers die nog in provincial­e actief zijn.”

JUDO

 ?? FOTO LE ?? RP Products met voorzitter Elsen (tweede van links bovenaan) en de nieuwe coach Feyen (tweede van rechts bovenaan).
FOTO LE RP Products met voorzitter Elsen (tweede van links bovenaan) en de nieuwe coach Feyen (tweede van rechts bovenaan).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium