Het Belang van Limburg

De Lijn brengt ‘mannen-naaktkalen­der’ met Limburgse medewerker­s uit

- Maarten ALBRECHTS

Wat begon als een grapje onder de collega’s van De Lijn in Hasselt is nu echt verkrijgba­ar: een heuse ‘naaktkalen­der’ met Limburgse mannelijke Lijn-medewerker­s als model. De kalender werd in beperkte oplage gedrukt en de opbrengst gaat naar de activiteit­enkas van de groep collega’s. “In ons magazijn werkt maar één vrouw tussen allemaal mannen” vertelt Kristel Thijs (38) uit Hasselt, een van de initiatief­neemsters. “Ze werkt er in haar eentje tussen mannen én de typische naaktkalen­ders met vrouwen. Zo ontstond er onder de vrouwelijk­e collega’s al snel het voornemen om eens een mannelijke versie te maken.” Kristel en haar collega Shaba Bouchemaou­i zochten hun knapste mannelijke collega’s op en plaatsten deze, na wat aandringen, voor de lens van Steven Bucholz, óók een medewerker van De Lijn in Hasselt. “Het resultaat mag echt wel gezien worden,” laat een trotse Kristel weten. “We hebben er tenslotte echt keihard voor gewerkt.” De kalender kwam tot stand door een samenwerki­ng met enkel LimKristel burgse collega’s. Een heus streekprod­uct dus.

Eerste keer

“Ze moesten me wel wat op mijn gemak stellen in het begin,” verklapt Jim Vaes (29), een van de modellen op de kalender. “Tenslotte was dit de eerste keer dat ik als fotomodel voor de lens gezet werd. En dan ook nog dadelijk met iets minder kleren aan.” klinkt het lachend.

Jim kreeg uiteindeli­jk niets dan positieve reacties op zijn fotoavontu­ur en de kalender in het algemeen. “Het zijn tenslotte geen vulgaire foto’s hè. Niet iedereen staat er in bloot bovenlijf op. Maar dat is ook niet nodig. Het moest er vooral een beetje stijlvol uitzien en daar zijn we wel in geslaagd.”

Opbrengst

De opbrengst van de kalender dient vooral om de activiteit­enkas van de groep collega’s een beetje te vullen. “We krijgen jaarlijks van onze werkgever een bepaald budget om samen wat (sport-) activiteit­en te doen. Als de kalender zorgt voor wat extra geld in de kas, moeten we zelf minder bijleggen, of kunnen we meer activiteit­en doen.”

“De verkoop

loopt

goed”,

laat nog weten. “De vrouwen hebben hun kalenders bijna allemaal verkocht en de mannen zijn ook goed bezig. Tien euro per stuk is ook niet veel geld gezien de moeite die we erin gestoken hebben“

Om de kosten wat te drukken werd slechts een beperkte oplage van 250 stuks gedrukt. Wie er nog eentje wil bemachtige­n zal snel moeten zijn. Als de vraag toeneemt, wordt een herdruk zeker overwogen.

Wil je een exemplaar bestellen? Dat kan door een mailtje te sturen naar kristelthi­js1@hotmail.com of naar shaba.bouchemaou­i@delijn.be

X

 ?? FOTO HBVL ?? Enkele foto’s uit de kalender.
FOTO HBVL Enkele foto’s uit de kalender.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium