Het Belang van Limburg

“Ik ben de rare van de bende”

Bab Buelens weet vanavond of ze bij ‘Steracteur Sterarties­t’ mag blijven zingen

- Tom VETS

Bab Buelens zit alweer op de pijnbank bij ‘Steracteur Sterarties­t’. De ‘Familie’-actrice heeft duidelijk geen sterke fanbasis. “Ik denk dat Giovanni Kemper de wedstrijd wint. Die bezit het totaalpakk­et van een goede artiest.”

Het is er vanavond erop of eronder voor Bab Buelens, alias Emma uit ‘Familie’. Als ze meer stemmen dan Koen Van Impe krijgt, mag ze alsnog ‘Teardrops’ van Womack & Womack zingen. Anders is het einde verhaal. “Ook op het einde van de eerste liveshow was ik genomineer­d. Ik had er niet aan gedacht dat ik meteen op de pijnbank moest. Toen ben ik echt geschrokke­n. Maar ik bekijk een weekje pijnbank van de positieve kant: zo kan ik extra geld inzamelen voor het goede doel.”

Wat opvalt is dat de kandidaten niet altijd de meest makkelijke nummers zingen. Nochtans hebben ze daarin mee een stem gehad. “In de periode naar de aanloop van de shows heb ik met een medewerkst­er dagenlang nummers beluisterd en gezongen, om na te gaan wat me het beste past. Ik stel nu vast dat ik toch niet de meest evidente songs selecteerd­e. (lacht) Ik zie het dan maar als een uitdaging. De liedjes zijn moeilijk, maar haalbaar. Allez, toch thuis als er niemand meeluister­t.”

Bab lijkt volledig zen te zijn op het podium, maar schijn bedriegt. “Elke keer is het alsof er een deel van mijn hart afsterft, maar ik laat dat niet merken. Nu ik ten volle weet hoe televisie werkt, ben ik me bewust van alles wat fout kan gaan.”

Junior Eurosong

Bab proefde als tiener al van de showbizz, toen ze meedeed aan ‘Junior Eurosong’. “Daarin eindigde ik tweede , maar ik doe zeker niet mee aan ‘Steracteur’ om eens eerste te kunnen eindigen. Ik zing graag en het moment dat je voor tv-kijkend Vlaanderen met die liveband mag zingen is zalig. Sommige acteurs zouden moeilijk kunnen kiezen tussen acteren en zingen, maar ik kies meteen voor zingen. Dat lijkt een vreemde keuze, want de laatste jaren ben ik haast uitsluiten­d actrice in een dagelijkse tv-reeks. Maar muziek is al sinds mijn kindertijd mijn echte passie. Ik heb vroeger een album en singles gemaakt, zat bij een platenfirm­a, … Elk vrij moment thuis ben ik met muziek bezig. Momenteel schrijf ik nummers voor andere mensen. Ik ben in dit programma geraakt nadat iemand van ‘Steracteur’ me bezig zag tijdens een concert van Newmoon in de AB.” Of ze dan een tweede Stan Van Samang wil worden als ze ‘Steracteur’ wint? “Als ze mij die vraag stellen, wil ik daarover nadenken.”

Goed doen voor papa

Ondanks het wedstrijde­lement hangt de groep zeer hecht aan elkaar. “Wij zien elkaar ook niet als concurrent­en. Ik ben vooral de rare van de hoop. Als de anderen lachen, is het vaak omdat ik iets raars heb gezegd of gedaan”, zegt Bab. “En ik wil wel ver geraken, maar ik ben niet zo heel fanatiek. Ik wil dat mijn ouders, en zeker mijn vader die muzikant is, het goed vinden. Gelukkig is hij niet al te kritisch.” Een pronostiek­je onder de kandidaten leert ons dat Sieg De Doncker een grote kans op eindwinst maakt. Zelf kiest Bab op dit ogenblik voor Giovanni Kemper. “Dat ook hij voor Sieg kiest, snap ik wel. Sieg is de jongen die zelf niet wist dat hij goed kon zingen. Maar Gio is de echte performer, een echte artiest die ook mee de hele act uitdenkt.” Steracteur Sterarties­t, Eén, 20.40 uur

 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium