Het Belang van Limburg

“Het ziekenfond­s zou deze show moeten terugbetal­en”

COMEDY Steven Goegebeur schrijft nieuwe voorstelli­ng in Borgloon

- André GROSEMANS

“Het publiek gaat niet alleen goedgezind, maar zelfs een beetje gezonder terug naar huis.” Comedian Steven Goegebeur gaat ver in zijn beloftes als hij het over zijn derde avondvulle­nde voorstelli­ng heeft. Maar liefst veertien keer doet hij een Limburgse locatie aan. Niet dat het daar wat mee te maken heeft, maar hij heeft de show wel in Limburg geschreven. Als Steven Goegebeur aan een nieuwe voorstelli­ng werkt, trekt hij zich terug in Limburg om te schrijven. Vroeger logeerde hij altijd in Kasteelhoe­ve De Tornaco in Voort. “Mensen in Borgloon, die daarvan op de hoogte waren, contacteer­den me. Koppel het nuttige aan het aangename. Je mag bij ons komen wonen, terwijl wij met vakantie zijn. Jij let op ons huis en geeft de dieren eten en ondertusse­n kan je in alle rust schrijven met een prachtig uitzicht op de weilanden en de fruitbomen.” Hij had er geen afleiding, hij moest het huishouden niet doen, want er kwam een schoonmaak­ster en een tuinman. “Ik winkelde zodat ik wat te eten had, maar kwam voor de rest eigenlijk het huis niet uit. Ja, ik leende de fietsen wel eens. Ik weet het, het is bergop en bergaf, maar het is er heerlijk fietsen.”

Goede raad

Na ‘De Geknipte Man’ en ‘De Man van de Wereld’ is er nu ‘De Man van Morgen’. Het klinkt als het slot van een trilogie. “Misschien worden het er wel vier”, lacht Goegebeur. “Inderdaad, je zou het als één lang verhaal kunnen beschouwen als je mijn drie shows na mekaar ziet.”

Wat zouden deze keer de thema’s zijn? “Ik ben inmiddels een man van 44, die al wat meegemaakt heeft in zijn leven en die dat wil delen met zijn publiek. Hij vindt dat hij het goed doet, maar in de show zal blijken of dat ook effectief zo is. Hij heeft goede raad klaar over hoe je je leven moet aanpakken, maar of hij zijn leven zelf goed aanpakt, is een ander paar mouwen.”

Volksverte­ller

Een aantal typische ingrediënt­en komen terug, verzekert Goegebeur. “De interactie met het publiek en de universele, herkenbare thema’s. Ik word wel eens een volksverte­ller genoemd. Mijn verhalen hebben de mensen in de zaal ook al eens meegemaakt of ze kennen zeker iemand die het al eens heeft beleefd.”

Lach en traan

“Het publiek is mijn werkgever”, zegt Steven Goegebeur, “het is dankzij de toeschouwe­rs dat ik al sinds 2011 kan doen wat ik graag doe: mensen entertaine­n. Ja, comedyshow­s zijn om te lachen, maar ik neem mijn job heel serieus. Voor deze voorstelli­ng heb ik maar liefst 55 try-outs gedaan.” Het klinkt als een cliché, maar het is wel zo. De show is samen te vatten als ‘een lach en een traan’. “Er zijn inderdaad momenten die je naar de keel grijpen, die emotioneel zijn. En dat is ook mijn bedoeling. Maar de lach overheerst. Er zal zo hard gelachen worden dat die show eigenlijk door het ziekenfond­s zou moeten terugbetaa­ld worden. Want als je hard lacht, komen er allerlei positieve stoffen in de mens vrij.”

XX‘De Man van Morgen’, Steven Goegebeur, op 3/12 CC Leopoldsbu­rg (Uitverkoch­t), op 9/12 Cinema Walburg Hamont-Achel, op 14/12 De Velinx Tongeren, op 201/12 De Markthalle­n Herk-de-Stad, op 19/1 CC Lanaken, op 2/2 De Adelberg Lommel, op 8/2 De Bogaard Sint-Truiden, op 16/2 Achterolme­n Maaseik, op 24/2 De Kimpel Bilzen, op 10/3 Muze Heusden-Zolder, op 21/3 CC Maasmechel­en, op 7/4 Ter Kommen Hoeselt, op 18/4 CC Hasselt en op 20/4 Casino Beringen (www.stevengoeg­ebeur.be)

 ?? FOTO HBVL ?? Steven Goegebeur: “Mijn verhalen hebben de mensen in de zaal ook al eens meegemaakt.”
FOTO HBVL Steven Goegebeur: “Mijn verhalen hebben de mensen in de zaal ook al eens meegemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium