Het Belang van Limburg

Mathieu (20) maakt debuut in ‘Thuis’

- Tom VETS

‘Thuis’ heeft er een jonge ket bij. Mathieu Carpentier (20) speelt Joren, het neefje van Sam, en wordt de komende maanden een vertrouwd gezicht in de reeks. “Alleen Frank en Simonneke kende ik.” Het was Mathias Vergels (Lowieke), net als Mathieu Carpentier afkomstig uit Sint-Genesius-Rode, die de makers van ‘Thuis’ tipte. “Op een dag kreeg ik een telefoontj­e. Voor die auditie heb ik geen seconde getwijfeld. Natuurlijk moet je zoiets doen. De rollen voor jong talent liggen niet voor het rapen.” Dat hij de rol kreeg, was niet evident. “Je hoort onvermijde­lijk dat ik een Brussels accent heb. Maar plots kwam het verlossend­e antwoord dat ik kon beginnen. Ik was verrast, maar content. Daarna is het snel gegaan.”

Voor Mathieu is zijn rol in de best bekeken serie van Vlaanderen zijn vuurdoop op het kleine scherm. “Ik speelde enkel al in wat kortfilms.”

Op de set kende hij al enkele gezichten. “An Vanderstig­helen, die Sam speelt, was in het zevende jaar kunsthuman­iora mijn theaterdoc­ent. En ook Mathias Vergels ken ik dus. Ik ben al jaren goede maatjes met zijn kleine broer.”

Mathieu moet toegeven dat hij in het verleden niet zo vaak naar ‘Thuis’ keek. “De reden is simpel: ik zat op internaat in Brussel, en met tachtig man voor de televisie zitten deden wij niet. Wij zaten ’s avonds liever te jammen. En thuis keken we vaak naar de Franstalig­e zenders omdat mijn ouders Franstalig zijn. De meeste personages waren me vreemd, al wist ik wel wie Frank en Simonneke zijn.”

 ?? FOTO VRT ??
FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium