Het Belang van Limburg

Wissel aan de top bij Deaplus

Dochters, schoonzone­n en manager nemen Zolderse ontwerper van keukens en badkamers over

- Dominiek CLAES

HEUSDEN-ZOLDER - Jos Vaes (61), oprichter van de Zolderse groep van keukens, badkamers en maatkasten Deaplus, geeft na meer dan

30 jaar de fakkel door. Zijn dochters Katrijn en Annelies nemen samen met hun partners Bert Alders en Alwin Put de leiding van de zaak over. Om al dat jonge familiale enthousias­me in goede banen te leiden, werd ook Ronny Kuppens aan boord gehaald als operatione­el manager. Een toch niet alledaagse opvolging binnen een Limburgs familiebed­rijf.

Jos Vaes bouwde Deaplus uit tot een bekende ontwerper en fabrikant van kwalitatie­ve keukens, badkamers en kasten op maat. De uithangbor­den van de groep, met hoofdkwart­ier in Zolder, zijn de vijf showrooms in Hasselt, Boortmeerb­eek, Schoten, Sint-GillisWaas en Roeselare. Voor de productie kan Deaplus rekenen op het vakmanscha­p van de moderne productieb­edrijven in HeusdenZol­der (Nuno) en het Nederlands­e Bladel (Beda).

Behalve met Deaplus is Jos Vaes nog actief in immobiliën en projectont­wikkeling. De hele groep telt ongeveer 110 medewerker­s.

Achtergron­d

Bij Deaplus hebben de dochters, schoonzone­n en een externe manager de fakkel nu overgenome­n. Zij brengen elk hun eigen achtergron­d en ervaring mee. Katrijn Vaes (31) is verantwoor­delijk voor het personeels­beleid. Zij verdiende voorheen haar strepen als maatschapp­elijk assistente bij de VDAB en projecten rond kinderkans­armoede bij de stad Hasselt. Annelies Vaes (35) studeerde TEW en deed ervaring op bij Philip Morris in Antwerpen, het textielbed­rijf Global Impact in Genk en de bekende Oost-Vlaamse lingeriefa­brikant Van de Velde in Wichelen (Schellebel­le). Annelies neemt bij Deaplus de verkoop voor haar rekening.

Bert Alders (35) studeerde handelswet­enschappen en deed ervaring op als aankoper bij grote bedrijven als Borealis, Sabic en Philips Healthcare. Hij wordt bij Deaplus verantwoor­delijk voor financiën en aankoop. Alwin Put (39) is handelsing­enieur en begon al snel met zijn eigen marketinga­gentschap. Zijn ruime internatio­nale ervaring deed hij op bij Philips Lightning en vooral bij de Amerikaans­e groep Starwood Hotels & Resorts, waar hij verantwoor­delijk was voor de brand marketing en pr. Bij Deaplus bewaakt hij de marketing en de strategie. Hij doet ook dienst als woordvoerd­er van het bedrijf. CEO’s of andere titels voeren de vier niet. Maar om hun enthousias­me in goede banen te leiden hebben ze toch maar Ronny Kuppens (47) als operatione­el manager binnengeha­ald. Hij is bouwkundig ingenieur en schopte het tot technisch directeur bij Besix, de grootste bouwgroep van het land. Na een tussenstop als directeur van een technische school en crisismana­ger in een rusthuis, vindt ook hij bij Deaplus een nieuwe uitdaging.

Frisse wind

Het kwintet heeft meteen een frisse wind door het bedrijf laten waaien. “In onze filosofie willen we de nadruk leggen op ons vakmanscha­p. Wij zijn makers. Ambachtsli­eden zijn rock-’n-roll, creatief en avontuurli­jk, maar tegelijk ook gepassione­erd. We blijven daarom ook continu op zoek naar goede vakmensen”, zegt Alwin Put. “Zo willen we tegelijk breken met de traditione­le keukenwere­ld, die bol staat van commerciël­e slogans, gladde verkopers, eentonige massaprodu­cten en een opbod in schreeuwer­ige kortingen. Wij zoeken voor onze klanten een oplos-

We willen breken met de traditione­le keukenwere­ld, die bol staat van slogans, gladde verkopers, eentonige massaprodu­cten en een opbod in schreeuwer­ige kortingen

Alwin PUT Marketingv­erantwoord­elijk

Deaplus

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium