Het Belang van Limburg

“Bang om je leven te veranderen? Ik help je doorzetten”

Diestse lifecoach met zaalshow in CC Hasselt

- Hanne DE BELIE

“Als je het kan dromen kan je het doen”, zei Walt Disney. Lifecoach Inge Rock uit Diest citeert hem in haar nieuwste boek, waarin ze mensen helpt om die quote om te zetten in daden. “Benoem wat je niet wil, zoek wat je wél wil, zet de stap en hou vol. Dat geldt voor alles: van de liefde tot het voorkomen van een burn-out”, zegt Inge Rock, die zaterdag met haar zaalshow en live seminarie ‘Doorbraak’ naar het CC van Hasselt komt.

HASSELT -

‘Denk en zet je visie om in realiteit.’ Dat is de titel van het vijfde boek van de lifecoach die met de Inge Rock Academy vestiginge­n heeft van Diest tot in Servië en de VS. Het boek is een praktische gids om mensen bij te staan die meer levenskwal­iteit willen maar niet weten hoe het aan te pakken. “Het is zot als je ziet hoe volhardend de mens is. Volhardend in wat hem geen energie geeft”, zegt Inge Rock. “Je geeft meer energie dan je krijgt. Toch hebben mensen angst om te veranderen. Ze lijden een leven, met lange ij. Maar ze kunnen niet veranderen, want: ‘we hebben een lening af te betalen en studerende kinderen’.” Eén op de drie werknemers kampt ooit met een burn-out, haalt Inge Rock de cijfers aan. “Zij zitten niet op hun plaats, of in een negatieve omgeving. In mijn zaalshow en boek maak ik hen duidelijk dat het mogelijk is om het anders te doen, op alle domeinen van het leven: werk, de liefde, financieel, je gezondheid... We zitten in een vicieuze cirkel: we willen een bepaalde levenskwal­iteit, zijn allemaal tweeverdie­ners, de kinderen hebben hun hobby’s, alles moet steeds sneller en de lat ligt steeds hoger. De insteek van het seminarie zaterdag is: hoe doorbreek je die cirkel? Vaak gaat het over niet durven en niet weten hoe weg te geraken uit die dagelijkse sleur.”

Vijf stappen

In haar boek legt Inge Rock in vijf stappen uit hoe je een droom omzet in realiteit. “De eerste stap is de gemakkelij­kste: weten wat je niet wil. Stap twee is dan: wat wil je wél? En vaak is dat een tegenpool van wat je niet wil. Bijvoorbee­ld: geen nine-to-fivejob maar flexibele uren. De derde stap is: concretise­ren.

XWe kunnen 200 abonnees van HBvL blij maken met een gratis ticket voor het live seminar en de training van Inge Rock (foto) op 25/11 in CC Hasselt. Je kan je persoonlij­ke ticket downloaden na het invullen van je abonnee-login op www.hbvl.be/mijnabonne­ment. Mensen zeggen snel: zijt eens content met wat ge hebt. Heel concreet benoemen wat je wil, moet dan helpen om je daar overheen te zetten.”

“De vierde stap is de moeilijkst­e: de emotionele fase. Je moet geloven dat je iets kunt creëren. Dromen van de toekomst doen we allemaal: in de auto denken we na over hoe het allemaal anders kan, maar eenmaal thuis vergeten we dat – omdat het toch niet gaat. Er is angst. Dat zit in ons onderbewus­te. Mijn tip: zoek specifiek naar wat je leuk vindt. Ga shoppen op het internet. Ook als je nog niet weet of je de centen hebt. Print uit, knip en plak wat je mooi vindt. Als mensen iets effectief willen, moeten ze het vasthouden, voeden, ermee bezig zijn.” De vijfde en laatste stap is een logische: voer alle stappen uit, en vooral: geef niet op. “Veel mensen hebben in het begin van het jaar goede voornemens. Twee weken later, op Blue Monday, liggen die al in de goot. Ik help je om vol te houden.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium