Het Belang van Limburg

Derde overname in Duitsland voor Actief Groep

- Dominiek CLAES

De uitzendgro­ep Actief, met hoofdkwart­ier in Lummen, heeft zijn derde Duitse vis aan de haak geslagen. Na ISU Group in 2015 en TimeCraft begin dit jaar, heeft Actief Groep nu ook het regionale uitzendbed­rijf AB Zeitperson­al uit Oberhausen ingelijfd. Dankzij deze overname ziet Actief Groep zijn omzet opgevijzel­d tot ruim 600 miljoen euro, verspreid over België, Duitsland en Nederland. Actief Groep heeft de overname uitgevoerd via zijn Duitse dochter Actief Personalma­nagement, gevormd door de overname van ISU en TimeCraft. Daar komt nu ook AB Zeitperson­al bij. Het middelgrot­e uitzendbed­rijf telt 45 kantoren in het centrale en westelijke deel van Duitsland. Zeitperson­al stelt meer dan 2.100 tijdelijke werknemers ter beschikkin­g van middelgrot­e bedrijven in verschille­nde sectoren. Met de overname verdubbelt Actief Groep ongeveer zijn aanwezighe­id in Duitsland.

Overnames

Sinds de intrede van Gilde Equity Management Benelux als hoofd- aandeelhou­der van Actief Groep in 2011, is het wel erg hard beginnen gaan. De eerste stappen buiten België werden in Nederland gezet met de overnames van TiP en Tence.

Daarna werd de boeg snel gewend richting Duitsland. Actief Groep telt nu 67 kantoren in ons land en haalt een omzet van 260 miljoen euro. Duitsland is nu goed voor 82 kantoren en bijna 200 miljoen euro omzet. In Nederland telt Actief nu 33 kantoren met een omzet van ruim 140 miljoen euro. “In de afgelopen 25 jaar is Actief Groep uitgegroei­d van een kleine lokale Belgische speler tot een succesvol internatio­naal uitzendbur­eau”, stelt CEO Mark Maesen van Actief Group vast. “In elk van die drie landen willen we de top 10 halen. We zijn dus nog niet aan het einde van ons Latijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium