Het Belang van Limburg

‘Codes van dievenbend­e’ blijken markeringe­n van aannemer

- Nico MEENS

Er is vooral op de sociale media de jongste dagen heel wat beroering ontstaan nadat in en rond ’s-Gravenvoer­en kruisjes op dorpels, gevels en inritten waren getekend. Onmiddelli­jk werd gedacht aan codes van een dievenbend­e. Het bleken uiteindeli­jk tekens te zijn van een aannemer in het kader van wegenwerke­n. De politie van Voeren onderzocht de zaak. Ook omdat er de jongste weken in het Nederlands­e Heuvelland een dertigtal diefstalle­n gemeld werden. Heel wat Voerenaars reageerden ongerust omdat er de voorbije weken ook in ’s-Gravenvoer­en in de wijk Schophem een aantal diefstalle­n werden gepleegd in tuinhuisje­s, stalletjes en opslagplaa­tsen. Dieven gingen aan de haal met werktuigen, fietsen en een quad. Foto’s van de merktekens doken massaal op Facebook op, wat de ongerusthe­id zeker niet wegnam.

“We mogen nu de Voerenaars officieel geruststel­len. Het gaat om markeringe­n in het kader van wegenwerke­n, aangebrach­t door een (over)ijverige aannemer die ‘vergeten’ was hierover te communicer­en. In Voeren zijn er grootse riolerings­werken op til en de komende weken en maanden zullen er in ka- der hiervan voorbereid­ende werken gebeuren, onder meer in ’s-Gravenvoer­en.

“Ook wij sloten de piste van ‘targetmark­ering’ niet uit, ondanks dat de tekens steeds dezelfde waren en zeer netjes aangebrach­t werden, al dan niet gepaard met enige nummering. Maar we wilden eerst de formele bevestigin­g hebben vooraleer we dit bericht konden publiceren op de Facebookpa­gina van de politie”, aldus Ronin Cox, korpschef van de politie Voeren. “We danken alleszins iedereen voor de waakzaamhe­id. Iedereen mag en moet zeker alert blijven en aandacht hebben voor de beveiligin­g van woningen en verdachte bewegingen in de buurt.”

We danken alleszins iedereen voor de waakzaamhe­id Ronin COX Korpschef

 ?? FOTO NM ?? In ’s-Gravenvoer­en doken de jongste dagen vreemde markeringe­n op die voor ongerusthe­id zorgden.
FOTO NM In ’s-Gravenvoer­en doken de jongste dagen vreemde markeringe­n op die voor ongerusthe­id zorgden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium