Het Belang van Limburg

Gambiaanse kinderen dragen T-shirts van Virga Jesse

-

Ingestuurd door Luc Smeets

Enkele weken geleden trok een delegatie vrijwillig­ers uit Stevoort opnieuw naar ‘hun’ solidair wereldproj­ect in Gambia. Ze namen al een deel Virga Jesse-T-shirts mee voor de kinderen. Stefan Hendrickx: “We zijn nog maar net terug van Jammeh Kunda in Gambia waar we een schooltje met drie klassen voor een 70-tal kinderen hebben, The Stevoort Nursery School. Daarnaast bouwden we er een atelier, The Stevoort Creative Class. Hier worden opleidinge­n gegeven voor volwassene­n: een naaiatelie­r, EHBO door het Rode Kruis, … Onze payroll wordt gesponsord door gezinnen uit Stevoort en omstreken, die maandelijk­s 5 euro doneren. De volgende stap is de bouw van een keuken, om onze studentjes van lunch te kunnen voorzien. Daarnaast plannen we de aanleg van een leer- en proeftuin.”

T-shirts

Het Virga Jessecomit­é heeft T-shirts, stoffen en kledij geschonken aan het project. Luc Smeets van het Virga Jessecomit­é: “We zijn blij dat we met het project ‘Kinderen van de hoop’ hier kort bij huis actie hebben gevoerd tijdens de Virga Jessefeest­en. En in de lijn hiervan dachten we voor kinderen verder van huis ook iets kleins te doen. Toen ontstond al snel het idee om T-shirts, kledij en stoffen te schenken aan dit project.”

Stefan Hendrickx: “Zoals je ziet, kwamen de witte T-shirtjes uitstekend van pas. En als bij wonder klopten de maten, op enkele uitzonderi­ngen na. De andere kleding en stoffen van de ommegang hebben we netjes verpakt en verscheept met een zeecontain­er. In januari of februari 2018 wordt de lading verwacht in Banjul.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium