Het Belang van Limburg

De postbode

-

De laatste weken was er op Facebook heel wat commotie over het laattijdig bestellen van de krant en andere post. Wat was de oorzaak? Bpost reorganise­ert na enkele jaren de rondes van de postbodes. Iemand meldde dat dit gebeurt om de postbodes niet te eigen te maken met de mensen. Je kan dit blijkbaar vergelijke­n met priesters die om de zoveel jaren hun zending moeten volbrengen op een andere locatie. Die reorganisa­tie bij de post zorgde voor grote vertraging­en. Zo komt de krant bij mij normaal gezien rond zes uur ’s morgens, nu was dat om tien uur! Een erg groot verschil en als er mensen zijn die dringende post verwachten en die blijft dagen achter dan is het probleem nog veel groter.

Voor alle duidelijkh­eid: dit is niet de schuld van de postbode! Onze facteur heeft een zwaar beroep. Iedere dag vroeg uit de veren, dat moet zowat om vier uur zijn, en werken tot een stuk in de namiddag, dat zijn lange dagen. Post leveren door weer en wind, koude en hitte, bij momenten een hondenstie­l! Hun wedde is ook niet om over naar huis te schrijven.

Het is dus een roeping om die job uit te oefenen en de postbode verdient ons grootste respect! Schiet dus niet op de boodschapp­er, dat verdient hij absoluut niet. Ondertusse­n is de toestand, op het ogenblik dat ik dit schrijf, weer genormalis­eerd en is de rust teruggekee­rd. Postnatale en andere depressies zijn afgewend!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium