Het Belang van Limburg

Elvoc Elen slikt forfaitned­erlaag

-

Elvoc Elen (2de divisie heren) won op de eerste speeldag met 1-3 bij Beerse. Die overwinnin­g werd nu echter omgezet naar een 3-0-forfaitned­erlaag, omdat Elen een niet-speelgerec­htigde speler opstelde. “We zijn misnoegd”, aldus Elen-voorzitste­r Ilse Coenen. “We hebben er alles aan gedaan om voorafgaan­delijk bevestigin­g te krijgen dat de speler op vertoon van zijn identiteit­skaart mocht spelen. Maar de bevestigin­g kwam drie dagen te laat.” Beerse-speler Joost Weltens, ex-Elen, is tevreden. “We zagen dat de scheidsrec­hter op het wedstrijdb­lad een opmerking had gemaakt over een ontbrekend­e licentie. We hebben de bond zijn werk laten doen. Elen was erg blij toen ze bij ons kwamen winnen, maar dat was dus buiten de waard gerekend.” In de stand blijft Elen voorlaatst­e, maar het ziet zijn puntenaant­al wel gedecimeer­d van 8 naar 5. De thuiswedst­rijd tegen Beerse staat geprogramm­eerd op 13 januari.

VOLLEYBAL

Maaseik - De wedstrijd van Noliko tegen Zoersel (EuroMillio­ns League) start zaterdag al om 19 uur. Tweede libero Dumont komt normaal weer bij de groep.

Tongeren - Bij Datovoc zijn Vinkesteyn en Kowalska nog steeds onzeker door blessures.

Achel - Avoc B (2de divisie heren) speelt zaterdag zijn inhaalweds­trijd tegen rode lantaarn Herenthout. Lauwers (schouder) en Vandijck (rug) zijn onzeker.(rkb)

HANDBAL

Hasselt - Ruben Roelants mist mogelijk de wedstrijd tegen Visé. *** De Initia-vrouwen moeten het thuis tegen Waasmunste­r waarschijn­lijk zonder Patricia Obrusik doen.

NeLo - Van Leeuwen staat zaterdag tegen de Lions weer in doel. Polfliet is out met een knieblessu­re. Sporting recupereer­t Tasevski. Sint-Truiden - De tweedeklas­ser (zonder Martens) gaat in Gent voor de vierde zege op rij. *** De vrouwen (zonder Macours) verdedigen hun leiderspla­ats voor eigen publiek tegen DHT.

Tongeren - Tongeren (liga 1) moet in de derby tegen Initia doelman Arne Pallen (geblesseer­d) missen.

FUTSAL

Gelko Hasselt - Lolo is geschorst voor de komst van Noorderwij­k (vanavond 21.15 uur). El Ouamari is onzeker. Bij Noorderwij­k spelen Limburgers Bahci, Kaddouri en Dari. United Borgloon - Naast Bekaert is ook Willems enkele weken out met een liesblessu­re. Luts en doelman Conte zijn onzeker.

Renolim Borgloon - De geschorste Yannick Aga en de gekwetsten Haris Duric en Nijaz Ibricic zijn onbeschikb­aar.

BASKET

De eerste thuiswedst­rijd voor Zolder was meteen ook de eerste nederlaag van het seizoen. Beide ploegen waren aan mekaar gewaagd maar het duo Ceyssens – Vanderheyd­en had het laatste woord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium