Het Belang van Limburg

Profvoetba­llers zweren bij pettenlijn van futsaller VAELEN

- Jo TREKELS

Wat hebben Jelle Van Damme, Wilfred Ndidi en Leon Bailley gemeen, buiten het feit dat ze profvoetba­llers zijn? Wel, ze dragen allemaal wel eens een pet van het merk ‘Medusa’. Geen groot label maar een kleinschal­ige ondernemin­g van Benneth Vaelen. De 22-jarige Dilsenaar is zelf zaalvoetba­ller bij Celtic Houthalen. Zoals zovele jongetjes droomde Benneth Vaelen ooit van een grote voetbalcar­rière. Zoals vader Sven, die zowel op het veld als in de zaal van het hoogste niveau proefde. “Enkele jaren geleden ruilde ik, met dank aan David Paas en na een testperiod­e, Verbroeder­ing Maasmechel­en voor Westerlo”, vertelt hij. “Maar na één seizoen bij de beloften wist ik dat ik geen toekomst had in eerste nationale. Ik ben opnieuw lager gaan spelen, nu bij Torpedo Hasselt, zodat ik weer kon zaalvoetba­llen.” Begin vorig seizoen sloot hij aan bij Celtic Houthalen, niet toevallig de club van coach Nico Papanicola­ou, die hij eerder bij Hasselt kruiste. “Als manneke van 16 jaar ging ik van Eisden-Dorp naar Hasselt”, herinnert Benneth zich. “De eerste training was puur tactisch dus zei Nico zet u eerst maar even langs mij en kijk aandachtig. Dat was aanpassen, die looplijnen, maar ik hou ervan. In tweede klasse, ik speelde ook één jaar bij Meeuwen, wordt meer op toeval en individuel­e klasse gespeeld. Dat ligt mij minder.”

Versterkin­g

Momenteel flirt Houthalen als elfde nochtans met degradatie. Maar het seizoen is nog lang en Vaelen ziet geen reden tot paniek. “Omdat de sfeer in de groep op en top is, we best goed spelen en het bestuur al aangaf dat er versterkin­g op komst is. Die is welkom. De vele speelminut­en zijn leuk, maar anderzijds missen we ook frisheid in de laatste tien minuten. Futsal gaat om details en twee extra wissels is natuurlijk een belangrijk detail.”

Vaelen traint zesmaal per maand bij Houthalen, tweemaal per week bij Torpedo, volgt een opleiding tot barbier en heeft dus een eigen pettenlijn. “Anderhalf jaar geleden startte ik Medusa”, kijkt Vaelen terug. “Eerst als een hobby, nu als een kleine broodwinni­ng. Ik zorg voor de ontwerpen en stuur de productie aan. De verkoop gebeurt via sociale media. Van elke pet zijn er maar enkele verkrijgba­ar, ik wil de exclusivit­eit bewaren.”

En op die manier heeft Benneth Vaelen het dan toch nog tot in eerste nationale van het veldvoetba­l geschopt. Niet alleen Jan met de pet maar ook profvoetba­llers als Jelle Van Damme, Kevin Mirallas, Wilfred Ndidi, Sander Coopman, Leon Bailley, Yoni Buyens... dragen vrolijk zijn creaties. “In het begin heb ik via via zelf contacten gelegd en nadien zijn spelers zelf komen aankloppen. Het loopt boven verwachtin­g goed. Zo goed dat ik soms op de rem moet gaan staan, uit tijdsgebre­k.”

X

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Benneth Vaelen en zijn petten van het merk ‘Medusa’. Inzet: Leon Bailey, Jelle Van Damme en Wilfred Ndidi dragen een pet van Vaelen.
FOTO JEFFREY GAENS Benneth Vaelen en zijn petten van het merk ‘Medusa’. Inzet: Leon Bailey, Jelle Van Damme en Wilfred Ndidi dragen een pet van Vaelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium