Het Belang van Limburg

“We hadden het gevoel dat het op was”

Tomanovic volgt Canton op bij Tongeren

-

Maurice Canton is niet langer trainer van Tongeren. De club maakte dinsdagavo­nd een einde aan de samenwerki­ng. Vladimir Tomanovic neemt het over. “We hebben een heel moeilijke beslissing moeten nemen”, onderstree­pt voorzitter Luc Tack. “We trekken de capaciteit­en van Canton als trainer helemaal niet in twijfel. Integendee­l, Maurice heeft anderhalf jaar uitstekend werk geleverd, maar we hadden nu helaas het gevoel dat het op was. De afstand tussen trainer en spelers was te groot geworden. Het vertrouwen was weg en dan moet je ingrijpen.”

Overleven

Een paar weken geleden diende Canton na een reeks nederlagen zelf zijn ontslag in. De club heeft hem toen op zijn beslissing laten terugkomen. Zijn ontslag nu is dus op zijn minst verrassend. Tack: “We zijn intussen een paar weken en nederlagen verder. Onze ambitie om te overleven in de BeNeleague blijft onomstotel­ijk overeind. Niet via de nacompetit­ie met de nummers één en twee uit eerste nationale, maar wel door bij de beste vier clubs te eindigen in de BeNeleague. We zijn nu vijfde met vijf punten achterstan­d op NeLo. Verliezen we zaterdag bij Sasja, dan worden we zelfs laatste. Ik maak er dus geen geheim van dat we een beetje rekenen op het effect van de trainerswi­ssel, maar ik onderstree­p tevens dat we van Tomanovic geen wonderen verwachten.”

Ingeboet aan kwaliteit

Tomanovic heeft een Tongers verleden. Niet onbelangri­jk. “Hij haalde als speler van Tongeren de Belgische titel en won de beker”, zegt Tack. “Van 2013 tot 2015 was hij trainer. De 43-jarige Serviër kent het huis en dit is gezien de situatie niet onbelangri­jk. Hij heeft een aantal van onze spelers al onder zijn vleugels gehad en beseft ook dat er sinds 2015 aan kwaliteit is ingeboet.”

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Vladimir Tomanovic.
FOTO RAYMOND LEMMENS Vladimir Tomanovic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium