Het Belang van Limburg

Generale repetitie Limburgs kampioensc­hap in Genk

- Yvan JANSSENS

Aanstaande zondag zal de 67ste Sint-Barbara veldloop georganise­erd worden op het terrein van het sportcentr­um in Genk. Voor thuisloops­ter Anne Schreurs (foto) een unieke gelegenhei­d om haar supporters te trakteren op minstens een podiumplaa­ts. Bovendien is dit dé kans om zich voor te bereiden op het Limburgs kampioensc­hap dat op 4 februari zal betwist worden op hetzelfde parcours. Nochtans kwam bij Schreurs voor het eerst de klasse bovendrijv­en op de piste. In 2014 veroverde ze de Belgische titel 5.000 meter bij de beloften. Ook indoor behoort Schreurs tot de top: in het voorjaar pakte ze de Vlaamse indoortite­l op de 1.500 meter. Voor Schreurs begon haar atletieklo­opbaan op jonge leeftijd. Schoolveld­lopen was zoals bij velen de inspiratie­bron om aan atletiek te doen. “Elke keer eindigde ik redelijk goed voorin. Ik heb dan aan mijn ouders gevraagd om atletiek te mogen doen. Ze stemden toe en sindsdien ben ik het blijven doen bij de club van Genk”, aldus Schreurs.

Revanche

De studente aan de hogeschool PXL Hasselt, waar zij de richting Medical Management Assistant volgt, heeft nog geen beslissing genomen over welke discipline de voorkeur krijgt. “Ik had een voorkeur voor de piste, maar nu doe ik liever veldloop.” Dat bewees Schreurs ten volle. In de eindklasse­menten van het LCC veroverde ze vier podiumplaa­tsen, waarvan drie tweede plaatsen achter de ongenaakba­re Sigrid Vanden Bempt. “Ook dit jaar sta ik tweede achter Sigrid en dat hoop ik zo te houden. Katrien Verstraete­n en Inneke Lambert staan ook wel hoog, maar als de vorm goed blijft, moet ik hen aankunnen. Op het Limburgs kampioensc­hap bleef Goele Truyers mij voor. Dit jaar wil ik revanche.”

Toch wil Schreurs nog schitteren op de piste, en wel in de middellang­e afstanden. “Volgende zomer leg ik mij toe op de 1.500 en 3.000 meter. Maar als ik geen vooruitgan­g meer boek, probeer ik het op de 5.000 meter. Daarvoor werk ik wekelijks zeven trainingen op zes dagen af. Daar komen dan ook nog stabilisat­ie- en krachttrai­ningen bij”, omschrijft Schreurs haar trainingss­chema, eentje om ‘u’ tegen te zeggen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Anne Schreurs.
FOTO DICK DEMEY Anne Schreurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium