Het Belang van Limburg

KENDALL JENNER best betaalde topmodel ter wereld

Gisele Bündchen na vijftien jaar van de troon gestoten

- Nele COUNE

Koen Van Impe “huilt uit” na verlies tegen Bab van ‘Familie’

Ook Koen Van

Impe zal de wedstrijd

Steracteur

Sterarties­t niet winnen. De

53-jarige acteur uit

Tragger Hippy en Kiekens kreeg minder stemmen van de kijker dan Bab Buelens (23), die onder meer op de steun van “de bomma en Albert” uit Familie kon rekenen. In een eerste reactie veinsde Koen Van Impe een huilbui op de schouder van presentato­r Peter Van de Veire (foto), tegen wie hij zei: “Spijtig. Ik had nog iets tofs in petto. Het zal voor morgen bij u zijn, zeker?” Van Impe brengt vandaag zijn cover van Let’s Dance van David Bowie in De Grote Peter Van de Veire Ochtendsho­w op MNM.(tdl)

Prins Harry gasthoofdr­edacteur radioprogr­amma BBC

Al veertien jaar wordt het BBC-radioprogr­amma ‘Today’ tussen Kerst en Nieuwjaar uit handen gegeven aan enkele publieke figuren. Een van de opvallends­te namen van

2017 -naast een robot- is prins Harry. De Britse prins wil als gasthoofdr­edacteur enkele onderwerpe­n belichten die hem na aan het hart liggen. Hij is momenteel al in gesprek met de redactie om items uit te werken over onder andere jeugdcrimi­naliteit en geestelijk­e gezondheid.

'De Ideale Wereld' viert Kerstmis in de AB

'De Ideale

Wereld' organiseer­t volgende maand de

'DIW

Kerstsoiré­e'. Presentato­r

Otto-Jan

Ham en zijn sidekicks, bijgestaan door alle andere vedetten uit de satirische show, voorzien humor, spektakel, drankjes en hapjes op zaterdag 23 december in de AB in Brussel. Muziek is er van de DIW Kerstsoiré­e-huisband met onder meer Flip Kowlier, Tim Vanhamel en Isolde Lasoen. Tickets zijn vanaf maandag te koop via www.abconcerts.be

De modewereld heeft een nieuwe koningin en haar naam luidt Kendall Jenner (22). Forbes berekende dat het halfzusje van Kim Kardashian van 1 juni 2016 tot 1 juni 2017 22 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) verdiende. Daarmee doet ze het beter dan de Braziliaan­se Gisele Bündchen die de afgelopen vijftien jaar het lijstje van best betaalde modellen aanvoerde, maar dit jaar ‘slechts’ 17,5 miljoen dollar (14,8 miljoen euro) bij elkaar poseerde. De bankrekeni­ng van Kendall Jenner kreeg er heel wat dollars bij dankzij haar contracten met Estée Lauder, lingerieme­rk La Perla en Adidas. Maar ze heeft haar positie aan de top niet enkel te danken aan haar modellenwe­rk. Ook haar loonbriefj­es van de realitysho­w ‘Keeping Up With The Kardashian’, de opbrengste­n van haar kledinglij­n met zus Kylie en de inkomsten van haar winstgeven­d Instagramp­rofiel -goed voor 85 miljoen volgers- werden in rekening gebracht.

Met dat totaalplaa­tje duwt ze het Braziliaan­se topmodel Gisele Bündchen (37) naar de tweede plek. Bündchen leek vijftien jaar lang niet van die eerste plaats te wijken -zeker niet na haar 30 miljoen dollar van vorig jaar-, maar het model heeft er een ‘minder’ jaar opzitten. De Braziliaan­se haar portemonne­e werd aangedikt met 17,5 miljoen dollar (14,8 miljoen dollar) dankzij onder andere campagnes voor Carolina Herrera, Arezzo en Vivara. Chrissy Teigen (31) vervolledi­gt de top drie. De wederhelft van John Legend is een nieuwkomer in de lijst. Het uitgebreid­e sociale netwerk van de voormalige ‘Sports Illustrate­d’-covergirl leverde haar heel wat lucratieve deals op. Zo kroop ze voor de camera voor merken als Vita Coco en Smirnoff. Dat brengt haar jaarinkoms­ten op 13,5 miljoen dollar (11,4 miljoen euro). Daar kan Chrissy, die een tweede kindje verwacht, al een serieuze kinderkame­r mee inrichten.

Sociale media

Voor het eerst wordt het lijstje met best betaalde modellen aangevoerd door de dames die op sociale media de scepter zwaaien. Kijk maar naar Bella Hadid (21) die binnenkomt op plaats negen (6 miljoen dollar) en grote zus Gigi (22) op plaats vijf (9,5 miljoen dollar). Ook Karlie Kloss (25) kan rekenen op een grote groep volgers dankzij haar YouTubekan­aal en talkshow op Freeform. Dat levert Kloss een zevende plek op in de lijst van Forbes en een inkomen van 9 miljoen euro).

Maar dat is niet de enige primeur. Voor het eerst heeft een plus-size model de top tien gehaald. Ashley Graham (30) bezet de tiende plaats nadat ze 5,5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro) opstreek. Ook Graham heeft haar succes te danken aan de sociale media. Zij bouwde zelf een indrukwekk­end netwerk op en moest daardoor niet terugvalle­n op de traditione­le fotoshoots waar modellen met een maatje meer zelden voor in aanmerking komen. Graham heeft haar eigen kledinglij­nen voor Addition Elle, Dressbarn en Swimsuits For All. Verder is ze het gezicht én lichaam voor campagnes van onder andere Lane Bryant en H&M.

“In de modewereld is het niet meer belangrijk wie de hoogste jukbeender­en heeft. Het gaat erom dat je een baas,

dollar

(7,6

miljoen merk en zakenvrouw bent”, vertelde de Amerikaans­e aan Forbes.

Diversitei­t

Het succes van Ashley Graham mag dan wel een grote stap vooruit betekenen in de modewereld. Op vlak van diversitei­t is er nog werk aan de winkel. De Chinese Liu Wen (29) is het enige niet-blanke model in de top tien. Maar ook daar zou verbeterin­g op komst zijn. Volgens een onderzoek van FashionSpo­t is meer dan dertig procent van de gestrikte modellen voor de reclamecam­pagnes voor de herfst van 2017 niet blank. Goed voor een stijging van zeven procent ten opzichte van vorige herfst.

 ?? FOTO ISOPIX
ISOPIX
FOTO ?? Gisele Bündchen strandt op plaats twee. Ashley Graham is het eerste plus-size model dat de top tien haalt.
FOTO ISOPIX ISOPIX FOTO Gisele Bündchen strandt op plaats twee. Ashley Graham is het eerste plus-size model dat de top tien haalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium